Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Niestrawność

Gość zonija

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problemy z niestrawnością, meczą mnie bóle w nadbrzuszu i gazy. Ostatnio zaczęłam pić herbatę rumiankową bo jest praktycznie na wszystko i muszę przyznać ze trochę pomaga. Ale jednak chyba będą musiała kupić mocniejszego, jakieś tabletki... może znacie ?

Gość kowalkowa

A próbowałaś może takiego płyny czy kropli, jak kto woli, Iberogast? To niby ziołowy lek, ale na moje dość silne dolegliwości żołądkowe był skuteczny. Ja używam takiego https://www.apteka-melissa.pl/produkt/iberogast-20-ml,978.html i cały czas jestem z niego zadowolona. A co też ważne - nie mam po nim zgagi, jak po wielu innych lekach, których jak widać mój organizm zwyczajnie nie lubi... Iberogast stosuję oczywiście w porozumieniu z lekarzem, ale póki co, jeśli działa, to mam go nie zmieniać na żaden inny preparat. Tylko oczywiście muszę bardziej kontrolować swoją dietę, bo oprócz objawów, chcę też pozbyć się przyczyny problemu, której jeszcze niestety nie udało się namierzyć.

Gość marzenaaa8988

Może spróbuj takie problemy wyleczyć za pomocą biologii. Są specjalne turnusy, o których przeczytasz sobie na stronie http://domyzdrowienia.org.pl/ Możesz tam poznać osoby, które mają ten sam kłopot i możesz sprawdzić, czy Domy Zdrowienia Ci pomogą.

No własnie, nie ma co kombinować, jeśli jest coś co pomaga i to pomaga bardzo szybko. Ja też wolę sobie wziąć ulgasim i nie męczyć się ze wzdęciami, niż próbować to przeczekać. Nie mam wzdęć jakoś często, więc uważam, że tabletka raz na jakiś czas nie zaszkodzi.