Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Jakie macie dolegliwości nerwicowcy?

Gość megi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jest takie powiedzenie *Kto z kim( z czym )przestaje, takim sie staje.Starajcie wyszukiwac informacji podpowiadajacych jak sobie radzic z nerwica, tłumaczacych jej powody zamiast skupiania sie tylko na objawach, gdyz mozna *przyjąc do głowy* objawy o których pisze ktos inny i wzbogacic swoja kolekcje osobista.Na wczorajszym watku *Nerwica, czy na pewno* Demi zamiesciła dwa posty, ktorych przeczytanie Wam podpowiadam, gdyż sa w nich wyjasnione powody powstawania objawów o których piszecie (skłonnośc do wymiotów, duszności, problemy z sercem itp). Poza tym zapraszam na wątek *Z nerwicy sie wychodzi*, na który zbieram informacje dotyczace przede wszystkim wychodzenia z nerwicy, tego jak inni sobie z tym poradzili lub radzą oraz te, ktore pozwalaja zrozumiec, jak nerwica powstaje.Pozdrawiam.

Witam! Mam 15 lat i duży problem! 6 miesięcy temu udeżyłam sie dość mocno w głowę o rurę metalową, pózniej bardzo mocno bolała mnie głowa wiec pojechałam do lekarza on skierował mnie na prześwietlenie czaszki ale wszystko było dobrze a mimo to głowa mnie bardzo bolała wiec zostałam skierowana do neurologa dziecięcego on mnie zbadał ale tez stwierdził,że mi nic nie jest ale dla pewności skierował mnie na tomograf głowy , to badanie również nic nie wykazało. Lecz głowa boli tak samo jak wczesniej codziennie przez ten bół w ogóle nie moge pracowac....kiedy mówie o tym mamie ona odpowiada żebym nie wymyślała. Często robi mi sie słabo i nie dobrze, kręci mi sie w głowie.Ostatnio a mianowicie dziś rano wymiotowałam i tak przez cały dzien nie mogłam nic zjeśc bo od razu zwróciłam. bardzo boli mnie głowa oraz brzuch... Chciałam tez wspomniec o tym, że od pewnego czasu pojawiąją mi sie guzki wewnątrz uda tuż przy samych okolicach częsci intymnych nie wiem od czego gdyż jestem dziewczyną zadbaną. prosze pomóżcie. od czego moze boleć mnie głowa i co to za guzki.Liczę na szybka odpowiedz. mój email to madziula1022@o2.pl

Zaczelo sie zawrotami glowy i silnym lekiem a teraz to juz mam wszystkie mozliwe chyba objawy...jak bede na cos chory to juz chyba nie odroznie czy to choroba czy nerwica...ogolnie to cos zabralo mi kawal czasu i odebralo radosc zycia ....ale i tak nie mozna sie poddawac powodzenia wszystkim

U mnie objawy zauważyłam, że zmieniają się. Zaczęło się w wieku 21 lat na studiach. Częste bóle głowy, silne kołatania serca i częste wrażenie, że zaraz zemdleje. Na pogotowiu przepisali mi betabloker, po którym ciągle spałam, czułam się gorzej, choć problemy z sercem jakby zmniejszyły się. Potem doszło wrażenie duszności, jakbym miała za małe płuca. Odstawiłam leki, a wszelkie wyniki badań miałam wzorowe. Po mniej więcej roku codziennością było nagłe odczuwanie strachu bez powodu, ścisk w gardle i wybuchy płaczu. Nie dawałam sobie z tym rady i wylądowałam u psychiatry, który przepisał mi leki przeciwdepresyjne. Zaczęły się wakacje, a objawy ponownie zaczęły ustępować na jakiś czas, po czym znów wróciły. Teraz w wieku 23 lat nawet siedząc spokojnie w pracy, na wykładzie, odczuwam co jakiś czas takie oderwanie od rzeczywistości, że nie wiem, co się dzieje, jakbym była pijana, naćpana, boję się, że zrobię lub powiem wtedy coś głupiego. Często w tym momencie kręci mi się w głowie, mam trudności z oddychaniem i boję się, że zaraz umrę. Strach przed rychłą śmiercią pojawia się często również przed snem.