Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Jakie macie dolegliwości nerwicowcy?

Gość megi

Rekomendowane odpowiedzi

oczywiscie najwiecej dolegliwosci odczuwam ze strony serca.ale cos takiego jak ucisk w gardle i czucie tetna tez mnie dotyka.wlasciwie to nie musze mierzyc pulsu zeby stwierdzic jak bije serce.zdarzaja sie tez napady leku niepokoju i ogolnego rozdraznienia ale to nic w porownaniu do dolegliwosci sercowych
uczucie odrealnienia, wrazenie ze zaraz sie przewroce i zemdleje, nierowno oddycham, hiperwentylacja po ktorej na serio jest mi slabo, zaburzenia widzenia takie rozmyte obrazy widze, lodowate dlonie i stopy, bol w klatce piersiowej na srodku mostka, lub klujacy serca, bol pomiedzy lopatkami , dretwienie rak czasem nog, tachycardia, dodatkowe skurcze serca, jakby brak mozliwsci przelykania sliny, potworne zawroty wglowie, niepokoj, tetno nawet do 180 na minute, bol brzucha, biegunka to standart przy takim ataku uczucie zimna, dreszcze bardzo mocne czasem wyglada jakbym miala padaczke, mdlosci czasem wymioty uczucie zamierania i tak jakby klatka piersowa nie chciala nabrac powietrza, bol z tylu glowy, potrzeba opuszczenia danego miejsca w tym momencie itd itd ale dla mnie najbardziej wstretne sa dolegliwosci ze strony serca
Gość stracatella
Barbara, czy Ty miałaś robione eeg? Czy jesteś pod opieką neurologa? To wszystko pasuje do nerwicy ale też jednak do padaczki... Objawy często wprawdzie pasują do wiecej niz jednej choroby, ale właśnie dlatego warto jak najwięcej wykluczyć. Wiem bo sama przez to przechodziłam. Tak bardzo bałam (boje ) sie czasami niektórych diagnoz że wolałabym o nich nie wiedzieć, ale oszukiwanie się mija się z celem bo może dla ciebie gdyby to jednak była padaczka to biorąc dobrze dobrane leki zaczęłabyś wreszcie normalnie funkcjonować. pozdrawiam s
Moja przypadłość bardzo utrudnia mi życie. Nie wiem co to jest i nie wiem dlaczego tak się dzieje ale wystarczy świadomość, że mam przy kimś (nie ważne kto to będzie) coś napisać, czy się podpisać a serce zaczyna tak mocno mi bić, że zaczynam się trząść jak galareta a szczególnie ręce. W takim stanie nie potrafię napisać niczego (pracuję jako kadrowa ) i jak mam z tym dalej żyć i pracowac? Może ktoś z Was wie co za cholerstwo mnie męczy .Lekarze nie potrafią mi pomóc a ja się wykańczam.
Witam was serdecznie,moje objawy są dokładnie takie jakie opisała Barbara,dzisiaj miałam potworny atak i to wszystko u mnie wystąpiło,wystraszyłam się nie na żarty,oddychać nie dalam rady,jakby mnie cos dusiło,ta gula w gardle i suchość w ustach,kolatanie i wszystkie te objawy jak u Barbary.Straszne dreszcze nawet brzuch mi się trząsł strasznie.Nie dalam rady na tym zapanowac,pozdrawiam.
basiu mam dokładnie to samo co ty. miałam robione eeg głowy i nic . robiłam też ekg oraz echo serca i nadal nic. nie wiem co mam robić . jest to tak męczĄce , że nikt nie potrafi mnie zrozumieć . mam małe dziecko w wieku 5 lat i chciałbym pożyć w spokoju . czy jest jakiŚ skuteczny lek , który może mi pomóc . poradŹcie .
Dzieczyny objaw rozne,ja tez je mam,ale Barbaro zle robisz,ze rezygnujesz z lekarzy,wybiesz sie do neurologa i kardiologa,do ogolnego rowniez,porob badania,wyklucz jak najwiecej chorob jesli bedzie ok czego Ci zycze to bedzie to nerwica mozna z nia zyc,ale najwazniejsze jest leczenie to nic strasznego i nikt o tym nie musi wiedziec,a jest latwiej,mowie to ze 100%swiadomosia.Witajcie Pogodko i Aguniu co u Was? A reszta dziewczyn,czy Wy sie leczycie na nerwice i nie tylko?
hej Proze pomozcie mi :(niewie juz co robic ...zaczelo sie to 2 mieisce temu nagle zrobilo mi sie slabo,myslalm ze zemdleje ,i potem starszny ucisk w glowie cochwile jezdzilam do szpitala ...wszystkie badania mowili ze oki !!! robilam je wszystkie w angli i oczywiscie niewzielam ich do polski i teraz boje sie ze mimo ze mowili ze jest oki to mnie oszukali wiem ze to glupie ale sie boje niemoglam wchodzic do supermarketow wychodzic z domu bo odrazu wrazeniaze odplywam a najgorsez jest to ze ja niemoge uwiezyc w to ze to naprawde nerwica !!!!Nigdy mnie glowa niebolala a tak nagle wciagu 2 miesiecy moj swiat sie zawalil a ja mam tylko 18 lat :(
Cześć! A ja wam powiem że miałam takie same objawy jak Basia. Miałam robione EKG i Holter, wszystko było ok. Przepisano mi Propranlol i tabletki na spanie. Tylko że te objawy nie ustępowały, co raz bardziej nie dawałam sobie rady, miałam bóle w klatce piersiowej, podwyższony puls, kołatanie serca, ale przedewszystkim bałam się że umrę. Te sytuacje mnie tak męczyły, że zrezygnowałam z pracy. Poszłam do psychiatry, tam dostałam lek przeciwdepresyjny i jakoś pomalutku wracam do normalności, staram się nie myśleć o tych dolegliwościach. Nie mówię że jest już wszystko ok, miewam ataki, ale nie po kilka razy dziennie, staram się nie stresować, chodzić na spacery, wyciszyć organizm. Trzeba poprostu nie wsłuchiwać się w pracę naszego organizmu, znależć sobie jakieś zajęcie. Ja nadal walczę ze sobą, jest ciężko ale mam nadzieje że uda mi się pokonać te wszystkie bóle i lęki! Życzę powodzenia wszystkim!
a suchosc w gardle mimo przyjmowania ogromnej ilosci płynow i uczucie puchiecia szyi choc lekarz twierdzi ze w obrebie gardka i wezlow wszystko wyglada normalnie nic nie jest powiekszone aja mam problemy z przelykaniem slny i ciagle uczucia puchniecia gardla,cisnienie w szyi gardle uszach.Nie moge nawet szalka zalozyc bez uczucia ze sie dusze. czy waszym zdaniem to rowniez objawy nerwicy?
Ja miałam wszystkie opisane przez was dolegliwości : bóle w klatce piersiowej, zawroty głowy, nudności, tachykardia, dodatkowe skurcze itp. Lekarz po zrobieniu ekg i usg serca stwierdził nerwice, ale powiedział żebym zrobiła jeszcze Holtera jeżeli on nic nie wykaże to wtedy zrobić konsultacje neurologiczną. Ale na moje nieszczęście Holter wykazał właśnie tachykardie, częstoskurcze nadkomorowe i pobudzenia komorowe. Wtedy lekarz powiedział mi że mam wadę serca tzn. *dodatkową droge przewodzenia*. Nie dajcie się więc tak szybko zwieść jeżeli przy takich dolegliwościach jak tu opisujecie lekarz wam mówi że to nerwica, nie można jej wykluczyć całkowicie przy tych objawach, ale lepiej właśnie dokładnie najpierw zbadać serce.
witajcie.Ja również mam podobne objawy jak Basia,ale najgorsze jest to uczucieduszności,które już miewam całe dnie i noce.Musze co jakiś czas głęboko zaczerpnąć powietrza lub ziewnąć ,a jeśli mi się to nie uda wydaje mi sie że sie dusze i robi mi sie słabo jak bym miała zaraz zemdleć.W ciągu dnia te dolegliwości nie są aż tak odczuwalne,gdyż staram sie czymś zająć żeby nie myśleć,jednak gdy przychodzi noc dostaje takich napadów ,że musze pół nocy chodzić wokół pokoju lub wynajdować sobie różne zajęcia,żeby to uczucie duszności mnie nie pokonało i żebym nie padła zemdlona.Nie pomagają mi już nawet leki uspokajające.Gdy zaczynają działać przysnę na krótko,a po jakimś czasie budze sie z uczuciem braku powietrza.Dodam że 2 lata temu robiłam podstawowe badania: laryngolog,kardiolog,rtg klatki piersiowej,spirometria,które nie wykazały jakiś niepokojących zmian.prosze napiszcie jeśli ktoś ma podobne objawy bo już nie wiem co robić
Witam.. niewiem co mis ie dzieje od jakiegos czasu.. Mam strasznie przyspieszone bicie serca puls mam az do 120 , czesto mnie bardzo kluje.. Oczywiscie bylam u lekarza i przepisal mi leki.. Mam tez straszne zawroty w glowie czuje sie tak jak ,,pijana** Mam 18-scie lat i naprawde niewiem co mi jest lekarz powiedzial ze to nerwica ze za duzo na siebie biore . ale teraz jest taki okres ze mam duzo wolnego i naprawde moj stan sie nie polepsza. Czasami mam takie mrowienie na jezykui na stopach .Wstalam dzis rano ze strasznymi zawrotami glowy .. miesnie mnie bola czuje sie zmeczona i nie wypoczeta a na dodatek mam wymioty .. ?? Niewiem od czego to zalezy moj stan ?? Dlaczego kreci mi sie w glowie jak tylko wstane ?? aBiore tabletki pramolam i mecotard. Pomozcie mi i powiedzcie dlaczego mam takie objawy ?? :((
Najgorsze są objawy związane z sercem (kłucie i przede wszystkim wysoki puls). Zwłaszcza te 2 objawy uniemożliwiają mi normalne życie i funkcjonowanie, tak jak to było przed chorobą. Czy znacie sposób lub lek, który spowolni puls. Słyszałem o propranololu. Czy on jest odpowiedni w wieku 19 lat? Kto mi go przepisze? Kardiolog, psycholog czy psychiatra?
ja w tej chwili dostałam od kardiologa betabloker na stałe, nie dawałam już rady z atakami przyspieszonego pulsu i rosnącego ciśnienia, puls rosnie mi do 140-160, ciśnienie do 180/110, najpierw czuję drżenie w środku, tak jakby każdy mięsień drżał, robi mi się słabo, mdli mnie, mam dreszcze widoczne gołym okiem, boję się że umrę, drętwieje mi szyja, zuchwa, język, trzęsą się ręce nawet długo po ataku, ostatni okres był dla mnie bardzo trduny ze względu właśnie na tę *tachykardię*, bałam się że w pracy, na ulicy, w sklepie znowu mnie dopadnie... zrobione mam badania hormonów tarczycy - nic, holter - nic, EKG - właściwie nic poza tym częstoskurczem, morfologia - nic, czeka na wynik boleriozy i chlamydii, po dwóch pierwszych *atakach* doszła niechęc do jedzenia, kłopoty z żołądkiem - jakby był z gumy, budzenie się nad ranem i niemożnosc zaśnięcia, i olbrzymi strach, lęk, który mnie nachodzi ot tak bez przyczyny, to dołączyło na samym końcu.., Kardiolog szuka przyczyny, ja tymczasem byłam u psychiatry, który stwierdził nerwicę napadowo-lękową, dostałam leki, ale na razie nie mogę ich brać ze względu na ten betabloker, zresztą boję się uzależnienia od leków psychotropowych. Teraz jak biorę betabloker to puls mi na nim nie skacze, ciśnienie niskie, aż za niskie... więc mogę się sama gdzies wybrać, ale strach jest i żołądek z gumy i motylki w środku też :( staram się i nic z tego nie wychodzi, muszę chodzić do pracy i jakoś żyć, cięzko mi jest chwilami, sami najlepiej wiecie, bo ktoś kto tego nie doświadczył nigdy nie zrozumie