Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Entresto

Rekomendowane odpowiedzi

Biorę ten lek od 2 tygodni, minimalna dawka. Co jakiś czas ciśnieniomierz nie jest w stanie zbadać mi ciśnienia ??? Patrząc w tym samym czasie na pulsoksymetr- przebieg jest bardzo nierówny. Ciśnienie spadło do 100-60 - puls 60 (biorę równolegle ivabrydyne i vivacor). To już moja druga próba, pierwszą przerwałem po kilku dniach (nie mogłem zmierzyć ciśnienia). Po przestaniu brania leku Entresto- wszystko wracało do normy, sporadyczna arytmia, ale ciśnienie OK. Teraz trwa druga próba, ale skutki sa podobne jak poprzednio. Do cudowności raczej daleko temu lekowi i zabójcza cena! Niedługo zrobię komplet badać krwi (morfologia, kwas moczowy, jonogram, Aldosteron I15, cholesterol - wtedy zobaczymy co tu słychać).

Nie poddajemy się- walczymy.

Leo1938, mój Tato brał Entresto przez 2.5 roku, początki tez nie były łatwe. Glowy mankament to było obniżone ciśnienie. Ale po jakimś czasie lekarz zmienił dawkę (jedna tabletka słabej mocy + druga sredniej) i pozytywy miały ogromna przewagę nad nielicznymi efektami ubocznymi. Z perspektywy 30 miesięcy kiedy Tato brał lek bez wahania stwierdziłbym, ze lek był warty ceny!

Gość yatman@mail.ru

Biorę entresto od ponad roku. Wyniki z każdym co 5...6..miesiecy badaniem wyprawiają mojego kardiologa w szok. Ostatnio zdecydował ze zacznie go polecać innym gdyż moja poprawa niewydolności serducha stale wzrasta. Co echo to lepiej. Jasne że czesto kontroluje nerki i potas bo to podstawa przy leku. Ale parametry serca wciąż się poelpszaja. Kupuje lekarstwo za 35 usd lub za 100 zl. Raz tylko ...jak zaczynałem brać to dałem zarobić polskiej farmacji....kuuu....wa....320 zeta za 28 tabletek. A poszli won ! Można kupić jak wspomnialem za 35 baksow lub sto zl. Jakby ktoś potrzebowal to pomogę...

yatman@mail.ru