Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Trzytygodniowy ból głowy i dziwne ciśnienie

Gość misza1991

Rekomendowane odpowiedzi

Gość misza1991

Witam. Około trzech tygodni temu podczas ciężkiego treningu wydolnościowego zwymiotowałem. Nie przejąłem się tym, bo to się zdarza, tym bardziej, że wcześniej wypiłem dużo odżywki. Ale 2 godziny po treningu zacząłem gorzej widzieć na jedno oko i rozpoczął się potworny ból głowy. Był tak potężny, że nie mogłem w nocy zasnąć, a gdy zasnąłem, ból mnie budził. Nie wymiotowałem. Po tamtym dniu, do tej pory, pobolewa mnie głowa. Nie boli mnie bardzo, ale czuję jakby ciśnienie w głowie i czasem w oczach. Mam wrażenie, że powiększyła mi się wada wzroku. Wczoraj mierzyłem ciśnienie, wychodziło dobre, w granicach 130/80, ale puls tylko 52. Chciałem sprawdzić puls po wysiłku, więc zrobiłem 20 przysiadów: ciśnienie 150/50, puls 64. Codziennie budzę się zaniepokojony, od tamtego dnia nie trenuję, bo się boję. Mam 26 lat, w sierpniu się żenię...

Gość misza1991

Wczoraj podjechałem na SOR, bo przy ciśnieniu 150/50 puls miałem 46. Na pogotowiu wyszło 155/77 i puls 71 (u lekarza zawsze mam wyższy wynik). Na zmierzeniu ciśnienia właściwie się skończyło. Mam zrobić podstawowe wyniki. Dodam, że (nie trenując) w ciągu trzech tygodni schudłem 4 kg. Nie wiem przez co, bo jem normalnie. Co prawda zbliża się ślub, ale nie odczuwam jakiegoś stresu, jestem mundurowym, rzadko się stresuję, częściej po prostu denerwuję.

Gość misza1991

Póki co sprawa wygląda następująco: 1. Ból głowy nie ustąpił - boli mnie część czołowa, rzadziej skroniowa, bolą mnie często oczy i oczodoły, tj. czaszka pod oczami i w okolicach brwi. Ból miejscowy, czuję te miejsca po naciśnięciu ich palcem. 2. Waga wróciła do normy 3. Ciśnienie wróciło do normy, mierzę systematycznie i zawsze jest ok. 4. Puls najczęściej waha się od 54 do nawet 70. 5. Byłem u neurologa, nie stwierdził nic niepokojącego. 6. Laryngolog stwierdził delikatnie skrzywioną przegrodę (nie kwalifikuje się do *naprawy*) oraz przytkane zatoki - przepisał lek Avamys, jak na razie nie odczuwam różnicy. 7. U okulisty wyszło pogłębienie wady w obu oczach z -0,75 na -1,25. 8. Zrobiłem TK głowy z kontrastem, z wynikiem mam pójść do neurologa i laryngologa. 9. Okulista polecił mi jeszcze badanie dna oka, lada dzień się zarejestruję. Co myśliscie?