Skocz do zawartości
kardiolo.pl

(Arytmia), kołatanie serca, zatrzymywanie się serca

Gość Barts663

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Na początku się przedstawię: Bartek, 20 lat. Kilka dni temu, a dokładniej w piątek byłem na urodzinach u kolegi, wypiłem sporą ilość alkoholu i dosypano mi czegoś do picia. Na drugi dzień pojechałem do szpitala z okropnym bólem serca, w badaniach krwi wyszło niewielkie stężenie fluoru oraz podwyższona wartość troponiny: 4.4 Miałem robione kilka razy EKG, jedno nawet przedłużone i to w trakcie objawów - nie wykazało migotań komór/przedsionków, ale niemiarowość oddechową. Około rok temu robiłem sobie prywatnie badania, bo dokuczały mi objawy podobne do obecnych; kołatanie/kłucie serca. Wtedy wykryto wypadanie płatka zastawki mitralnej(zespół Barlowa)/ dodatkowo kardiolog powiedział, że dopadła mnie po prostu nerwica. Objawy które pojawiły się w piątek trwają aż po dziś dzień nieustannie, a ciśnieniomierz ciągle pokazuje, że mam arytmie. Czy możliwe jest, że nagle zacząłem intensywnie odczuwać wypadanie płatka i wszystko potęguje nerwica?

Gość kormoranjasny

Pewnie masz arytmie jakieś skurcze dodatkowe. zrób sobie holtera bo na zwykłym ekg to rzadko kiedy wychodzi i będziesz wiedział więcej. Nerwy bardzo potęgują skurcze wiem to po sobie więc staraj się uspokoić (wiem łatwo powiedzieć).