Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Problemy ze wzrokiem, drętwienie rąk, osłabienie i bóle głowy

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Chyba mam podobne problemy.Dretwieje mi lewa reka od dloni do lokcia i pol glowy tez po stronie lewej ...takie dziewne uczucie jestem do tego ciagle zmeczona a sypiam po 7 - 8 h dziennie ..Poszlam do internisty i skierowal mnie do nerurologa.. nie wiem co mi jest :(macie podobne objawy ?? pozdrawiam
Gość łukasz
witam a co to może być powiedzcie mi jak miałem 3 miesiące temu uraz głowy, mam skierowanie na rezonans magnetyczny, ponieważ od czasu do czasu mam zawroty głowy, lekkie problemy ze wzrokiem, ale teraz ostatni zaniepokoiło mnie to, że jak schylam głowę tak jak bym skinął głową przechodza mi prze kark takie jakby prądy i przez rękę tak samo proszę o odpowiedź
Witajcie!!! Mam takie problemy od 16 roku życia (aktualnie mam 23 lata). Zaczyna się od złego widzenia potem drętwienie palców, dłoni do łokcia, może byc też noga, drętwienie dziąseł a nawet gardła a na koniec potworny ból głowy w okolicach skroni. W czasie tego nie potrafię dokonywac prostych skojarzeń. Zdarza mi się tak co jakiś okres czas i trwa do 2 godzin. Ostatnio postanowiłam zrobic badania w tym kierunku. Neurolog mnie zbadał, postukał po kolanach itp. i wysłał na badania do okulisty i na badania krwi przeciwko boreliozie ale wszystko wyszło dobrze, teraz miałam robioną tomografię komputerową głowy - też nic nie wykazała, prześwietlenie odcinka szyjnego kręgosłupa wykazało jakieś spięcie między kręgami. Jak na razie diagnoza jest taka, że może to byc nerwica i przepisał mi łagodne tabletki uspokajające i czekam na rezonans magnetyczny.
Witam W tamtym roku miałam takie objawy jak mroczki przed oczami, drętwienie ręki, połowy twarzy, później straszny ból głowy. Byłam u lekarza, który podejrzewał stwardnienie rozsiane miałam robiony rezonans magnetyczny lecz nic nie wykazał a objawy minęły. Dziś znów się pojawiły identyczne jak w zeszłym roku. Co to może by??
Gość aleksandra270787@wp.
to wcale nie musi być od kręgosłupa! Miałam podobne objawy.Chodziłam od lekarza do lekarza i okazało się,że to MIGRENA. To strasznie uciążliwe ale da się z tym żyć.Trzeba uważać na to co się je i jak się funkcjonuje.Nie powinno się jeść zbyt duzo czekolady, żółtego sera, orzeszków ziemnych, pić czerwonego wina, napojów gazowanych.Nie powinno się spać zbyt długo ani zbyt krótko.Najlepiej też nie palić papierosów-ja rzuciłam jakiś rok temu i mam spokój.(w necie napewno znajdziecie więcej informacji na ten temat) Miałam już kilka takicha napadów migreny-powtarzałay się co 3-4miesiące. Dobrym lekarstwem na migrenę jest ....Ciąża.Tak się składa, że jestem w 4 miesiącu i jak ręką odjął. Teraz nie mogę,ale wczesniej stosowałam takie czopki *Imigran*(2szt.-ok.40zł), są tez tańsze odpowiedniki np:*Sumigran*(jeśli dobrze pamiętam)Wszystkie te leki na receptę, ale najpierw oczywiście do neurologa i na tomografię głowy(bezbolesny zabieg-boli tylko wkłucie igły) Jak coś to piszcie na e-maila Pozdrawiam!
Witam! Ciesze sie, ze znalazlam to forum, moze ktos mi pomoze! Poniewaz mieszkam w Anglii, a sluzba zdrowia jest tu kiepska (trudno sie dostac do specjalisty, a rodziny kaze brac tylko przeciwbolowe leki), moze ktos z Was, kto mial podobne objawy, pomoze mi. Czesto czuje, jakbym miala zwiotczale miesnie, jakbym totalnie nie miala sily. Boli mnie w lewej czesci klatki piersiowej (jakby wyczuwalne skrzywienie klatki), bol promieniuje az do konca lewej reki, ktora dretwieje i mam oslabione czucie i sile oraz straszne uczucie *ciagniecia* pod pacha.Bole glowy nie czesto, czasem, ale zawroty glowy - wciaz! Totalne oslabienie, problemy z oddychaniem (nie moge zlapac glebokiego oddechu)--szczegolnie wieczorem, przed pojsciem spac (po czesci tez troche psychika ma wplyw, bo troszke pewnie sie sama nakrecam). Szyja mnie boli, czasem nawet caly kregoslup (szczegolnie to odczuwam jak leze), wciaz cos mi *strzela* w szyi. Dawno temu mialam robione RTG i wyszlo jakies zniesienie lordozy szyjnej, cos takiego, byc moze cos pokrecilam. Rok temu z tymi objawami (bol w klatce piersiowej) udalo mi sie dostac do kardiologa, EKG w porzadku, lekarz stwierdzil, ze mozliwe, ze od kregoslupa szyjnego te bole i warto to zbadac i zrobic rezonans (wtedy bylam w ciazy, wiec tak tylko luzno powiedzial, ze po porodzie mozna by sie tym zajac). Dodam, ze 3 miesiace temu podczas pobytu w Polsce wykryto u mnie niedoczynnoc tarczycy Hashimoto--tj. przewlekle zapalenie tarczycy o charakterze autoimmunologicznym. Od dwoch miesiecy przyjmuje hormony tarczycowe. Prosze kogos zorientowanego w temacie o rade, uspokojenie, pocieszenie--czy to, co mi dolega, jest grozne? Bo czasem boje sie, ze to ostatnie moje chwile..To zle samopoczucie mnie dobija, nie mam na nic sily, ledwo chodze i przez to obniza sie moj nastroj, bo czuje sie nie w pelni sprawna fizycznie. A jak wiadomo-w zdrowym ciele zdrowy duch. Gdzie powinnam sie udac, jakie badania zrobic? Jesli ktos to przeczyta to prosze o kontakt na niky@wp.pl . Dzieki
Gość Magda - 25 lat - nie
Witajcie. Mam 25 lat.. od dziecka nie widzę prawie na prawe oko.. mam tez asymetrię twarzy po prawej stronie oraz niestabilność kończyn.. a dopiero w tym roku lekarze wpadli na pomysł, że być może mam ucisk na kręgosłupie... i się okazało, że mam niewielką wypuklinę kręgu szyjnego na odcinku C5.. zaczęło się rok temu, kiedy to obudziłam się z okropnym niedowładem i bólem prawej ręki od łokcia w dól.. Lekarze unieruchomili mi rękę na 4 tygodnie i temat ucichł... w tym roku bóle ręki.. niedowład.. potem bóle nogi... w tej chwili ból ręki prawej i lewej oraz nogi prawej... od kilku dni odczuwam ból karku po prawej stronie, .. od sierpnia jestem na zwolnieniu lekarskim. są dni kiedy nie mogę wstać z łóżka.. drętwienie nóg w spoczynku, ból w kolanach i łokciach.. brak możliwości jakiejkolwiek pracy ręką prawą.. a wszystko to można było 24 lata temu wykryć.. bo podobno jest to uraz okoloporodowy.. już nie wiem co robić... ale czuję się coraz gorzej..
Witam, czesc z tego typu objawow proponuje jeszcze skontrolowac pod katem problemow ze...szczeka. powaznie. sama dosc dlugo borykalam sie z ogromnym bolem skroni, karku (w rodzaju przechodzacych pradow), do tego jeszcze z bolem i szumami w uszach i wrazeniem ich wypelnienia, nieznosnymi bolami glowy i dretwieniem konczyn. Objawy okazaly sie pochodzic od zebow i szczeki. Po usunieciu zle umiejscowionych osemek czesc objawow ustapila, reszta podobno jest zwiazana ze stawem zuchwowo-skroniowym. Pomoze wizyta u odpowiedniego lekarza (chirurg szczekowy? warto zaczac nawet od zwyklego dentysty/ortodonty), przy lzejszym nasileniu daja cwiczenia na szczeke i szyne do noszenia na noc, przy wiekszym jakos operacyjnie to sie leczy. pozdrawiam i zycze zdrowia.
Gość rafal1974
czasami te rozne dolegliwosci moga bys spowodowane zwyrodnieniem kregow szyjnych ktore powoduja nacisk na nerwy przechodzace i dlatego moga wystepowac te rozne zaburzenia.trzeba isc do kogos kto nastawi kregi szyjne.ja kiedys mialem podobna sytuacje.jak zrobilem nastawienie kregow i masaz szyi to jak reka odjal.
Witam. Mam 16 lat i bywają dni, w których boli mnie głowa i to dość mocno, do tego od pewnego czasu mam problemy ze wzrokiem, czuję się strasznie osłabiona, boli mnie kark, ramiona, dziś na przykład drętwiała mi prawa ręka i lewe kolano. Od czasu do czasu bolą mnie dwa płaty skroniowe. Jest to ból dziwny, strasznie. Pojawia się nagle, jest nie do zniesienia, a potem ustępuje, jak ręką odjął i do tego te plecy - bolą.
Gość Bodzio_50
taka jest prawda te wszystkie dolegliwości są od kręgosłupa szyjnego i persiowego ja stosuje okłady ciepłe i jakoś przechodzi chociarz na parę dni też czekam na rehabilitację i zobaczymy dalej napiszę oczywiście jak będę po wszyskim a co do 16-latków to jeżeli nie macie to przez dłuższy czas to pamiętajcie że jeszcze rośniecie i też mogą być takie objawy.Pozdrawiam wszystkich cierpiących papa. acha! strach i niepokój to normalne przy tych objawach.
Gość pelaśka
drętwienie lewej ręki i roblemy z oddychaniem t nie zawsze musi być serce, jednak powinno być w pierwszej kolejności wykluczone. Na bóle kręgosłupa najlepiej pomaga leżenie na podłodze przez kilkanaście minut kilka razy w ciągu dnia (to odciąża kręgosłup). Oczywiście warto zrobić rezonans i sprawdzić co się dzieje z kręgosłupem, czasem zdjęcia rtg są poprawnie opisane jednak nie każdy lekarz radiolog potrafi opisać je jak należy. Jeśli masz jakieś zdjęcia udaj się z nimi do jakiegoś ortopedy lub radiologa innego niż ten który opisywał. Lekarze zazwyczaj opierają się na opisie nie potrafią *czytać* zdjęć rtg. Sa różne lekarstwa rozluźniające spiety kręgosłup np. myolastan, jednak dobry masażysta może zrobić czasem więcejniż tabletki. Jak bardzo boli bierze się zastrzyki lub tabletki np movalis, ale nic nie jest obojętne ale przede wszystkim musi być diagnoza by zacząć właściwe leczenie. I jeszcze istotna sprawa nerwy, stresy, zimno nasilają bóle kręgosłupa. Dużo zdrowia.

Do odoby zaczynajacej temat to objawy nerwicy wegetatywnej ona moze dawac objawy wszelkich chorob wiec nie martwcie sie szczegolnie jesli mieliscie rezonans i wyszedl ok to tylko nerwica wiec relaks wskazany a nerwica latwo nie odpuszcza lubi stresowac udajac rozne choroby