Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Problemy ze wzrokiem, drętwienie rąk, osłabienie i bóle głowy

Rekomendowane odpowiedzi

Juz od dosyc dlugiego czasu ale w duzych odstepach pojawiaja sie u mnie problemy ze wzrokiem, tzn widze plamy zwykle na lewym oku i mam problem z widzeniem. Trwa to zwykle oklo 1-2 godzin i pozniej mam spokoj na jakis czas. Procz tego wystapuja podczas tego lekkie bole glowy w okolicach skroni, czola, lekkie dretwienie rak, oslabienie. Pojawiaja z problemy z oddechaniem, ciezej i szybciej oddecham. Jednakze pojawia sie to w duzych odstepach czasu. Nie mam pojecia czym to jest spowodowane.
Witaj..... po przeczytani jestem pewny ze masz problemy z odcinkiem szyjnym kregosłupa....zauwaz czy te dolegliwosci nie wystepują po obciązeniu to znaczy czy nie wystepują po wiekszym wysiłku u mnie było to po koszykówce.....jesli dbasz o zdrowie radze tobie zrobic zdjecie jeszcze lepiej rezonans magnetyczny .....szyja jest bardzo nerwowym odcinkiem bóle w klatce trudnosci z oddyhanie dretwienie rao złe widzenie... zabyurzenia ciesnieniowe w uszach to wszystko kregosłup.... pozdrawiam i zycze zdrowia....warto zrobic zdjecie :):):)
Mam coś podobnego. Wszystko zaczeło się prawdopodobnie od urazu przy wychodzeniu na trap łodzi w ciężkim sprzęcie - podejrzewałem nawet chorobę DCS (tzw, kesonowa), mam drętwienia palców prawej ręki, uczucia kłucia w łokciu lub kolanie itp. Prawdopodobnie kręgosłup szyjny, bo pojawia mi sie to po wysiłku lub nurkowaniu gdzie poozycja jest pozima a głowa patrzy na wprost (czyli jak w pozycji stojącej patrząc do góry). Objawy są podobne do DCS więc za pierwszym razem byłem nawet w Ośrodku Medycyny Hiperbarycznej. Odesłano mnie do neurologa, ale wtedy dał mi tylko zastrzyk na drętwienie dłoni. Mniej więcej w tym samym czasie złapałem półpaśća, a potem od przewiania 2 razy silne napiecia mięśni grzbietu - cóż, człowiek się zbliża do 40stki i lepiej nie będzie (;-)).
Mam 16 lat i miałem podobne objawy.Po lekcji w-f lub treningo nie widziałem na połowe lewego oka.Trwało to moze pół godziny.Potem bolała mnie głowa z prawej strony.Zdarzyło mi sie to trzy lub cztery razy. Byłem u okulisy i wszystkie badania wyszły bardzo dobrze.Nie stwierdzono zadnej wady wzroku.Dostałem skierowanie na badania neurologiczne.CZy nie wie ktos co to moze byc??
tzn.drętwienie rąk,osławbioenie zaburzenie widzenia i przez to tj zaburzenia równowagi wczesniej pojawiały sie kłucia w okolicy serca,jestem po róznych przejsciach życiowych jeszcze studiuje a pół roku temu urodziłam córeczke.mam ciagłe objawy ze cos mi sie stanie ze jestem ciezko chora.oprocz tego uciask w skroniach.pomozcie bo bardzo sie boje.jestem ciagle zmeczona
mam cześciowo podobne objawy tj bóle kręgosłupa w części piersiowej (kłucia) drętwienie prawej ręki i nogi, zawroty głowy, problemy ze wzrokiem, *piszczy* mi w uszach i mam wra zenie ciąglego ich zatkania. Trafiłam przez to do szpitala, gdzie podejrzewano STWARDNIENIE ROZSIANE, niemniej rezonans głowy i kręgoslupa szyjnego nie wykazał zmian demielinizacyjnych.Mam jednak graniczne wartości potencjału newów wzrokowych (badanie sprawdzające stan nerwów wzrokowych) a przy badaniu rezonansu szyjnego stwierdzono u mnie dyskopatię kręgu C5-C6. Wypuszczono mnie ze szpitala bez diagnozy, co mi własciwie jest. Objawy nadal się utrzymują, wręcz nawet się nasilają. Zgłosiłam się do psychoterapeuty, jestem też umówiona z psychiatrą, bo ktoś bliski poddał mi myśl i przekonuje mnie, ze to moze być nerwica. Przez to mam stany lękowe, boję się być sama w domu, boję się spac, bo nie wiem, czego się dalej spodziewać. Czuje się bezradna, nie wiem, do jakiego lekarza powinnam się zgłosic - czy iść do ortopedy? Czy ktoś moze polecić dobrego ortopedę, który mógłby sprawdzić czy te objawy (chodzi mi zwłaszcza o drętwienie i szumy w uszach) nie są związane z kręgosłupem? Prosze o kontakt na mail halucinda_gonzalez@gazeta.pl
Gość miki11155
Brat ma bóle kręgosłupa w odc.lędźwiowym,czasem piersiowym boli go odc szyjny kręgosłupa.Do tego ostatnio z jednej strony z przodu boli szyja,ma duszności i ściskanie w gardle.Oprócz tego ma podwójne widzenie,zawroty głowy,lęki,drżenia rąk,niestabilność nóg,niemoc i osłabienie po wysiłku,ciągłe zmęczenie,dolegliwości żołądkowe,zaparcia.Miał różne badania rtg,rezonans.Lekarze twierdzą że narządy tarczyca,wątroba itp są o,kierują go do neurologa.U kilku był,ale nie pomogli,teraz idzie do innego.Może ktoś ma podobny problem i poradzi?Czy może to być od kręgosłupa czy od czegoś innego?
Gość miki11155
Ma jeszcze bóle twarzy,szczególnie skroni,żuchwy,szczęki górnej i dolnej.Przy dłuższym mówieniu boli go szczęka,ma odczucie ściskania i ściągania mięśni twarzy poprzedzone kłuciem i promieniem nerwowym(jak przy naruszeniu nerwu w zębie).
sandro mam podobne objawy na początek weź magnez dorażnie nie jest szkodliwy wogóle a może pomuc mam identyczne objawy wszystkie wyniki mam idealne a nadal się źle czuję dzuszności w klatce piersiowej odczuwalne podwyszone ciśnienie drętwienie i trzęsenie się kończyn górnych i dolnych .Widze co jakiś czas widze plamki byłam u lekarza rodzinego przepisał mi witaminki i posłał do domu bo z punktu wyników nic mi nie jest może ktoś wie jak załagodzić choć troszke te objawy juz nawet na w-f nie ćwicze bo tak mnie ciśnienie gnębi