Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zatykanie w okolicy serca w pozycji leżącej

Gość Wiktor

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dziwne uczucie(nie wiem jak to nazwac) w okolicach serca, jakby zatykanie, jakby tlen nie dochodził tam gdzie trzeba. Czasem czuje łaskotanie, od 4 lat mam juz ten problem. 2 lata temu miałem badania EKG i wydolnosciowe i nic złego nie wykazały. Problem mam jednak cały czas, np.: leze na plecach to mam wielki dyskomfort, czuje jakby cos mi w okolicach serca przeszkadzało, jakby miał zatkane cos. Taka jakby pustka, nie wiem. Musze połozyc sie na brzuchu zeby było bardziej komfortowo. Albo np uczucie jakby serce biło mi w jakis podwojny sposób, jestem totalnie zagubiony. Prosze o jakas pomoc. Dzięki
Witam... Dokladnie mam ten sam problem, jezeli to komus pomoze to powiem ze dokladnie rok temu o tej samej porze roku strasznie mi to dolegalo przez jakies 2 miesiace w tym roku zaczelo sie to samo, zaczalem podejrzewac ze to moga byc objawy alergii na tle jakiegos przesilenia o danej porze roku... dodam ze w pewnych momentach jak bardzo mysle o tym to lęk narasta i momentami boje sie ze nikt nie jest w stanie mi pomoc, takie glupie wrazenie. Badania Ekg itp nic nie wykazaly... Nie wiem gdzie sie z tym udac, prosilbym o pomoc kogos kto to przechodzil.... Pozdrawiam
Ja mam to samo od momentu gdy po operacji kręgosłupa trafiłem na OiOm ponieważ były powikładnia (było ze mną już źle), leżałem pod respiratorem. Od tamtego momentu nie moge wyrzucić tego z głowy, cały czas myślę że się uduszę. I właśnie im więcej myślę tym częściej miewam właśnie takie *bicia serca* albo łaskotanie i bicie serca lub też wysoki puls i jakby *kołatania*. Jak ktos chce wymienić poglądy to 4917776 :) moje gg :]

Witam, mam 19 lat. Również nie wiem co się ze mną dzieje. Od 8 lat mam duszności, które są przez parę tygodni bądź dni i potem przerwa. Od ok 3 miesięcy dokucza mi uczucie drażniącego łaskotania serca. Co lepsza te objawy nigdy nie występowały razem tylko raczej na zmianę. Nawet teraz pisząc tutaj do was strasznie dokucza mi te łaskotanie,a niecały tydz temu miałam duszności. Około 2 lata temu skończyły się dokuczliwe bóle w klatce piersiowej, że w czasie oddechu lub dwóch mogłam wziąć go tylko do polowy, bo w którymś z miejsc strasznie bolało. LEKARZ STWIERDZIŁ, ze to NIE OD stresu lecz ja twierdze zupełnie inaczej jak inny lekarz parę lat temu. Jestem osoba od dziecka bardzo mocno i często stresująca się. Stres zostawia po sobie przecież skutki na dłuższą metę i często objawy pojawiają się po jakimś czasie gdy on ustanie. Jestem typem sportowca. Duszności zdarzają mi się podczas wysiłku fizycznego, oglądaniu telewizji, nauce czy choć by w szkole. Także nie ma na to wpływu również to co robię. Duszności, o których wspomniałam polegają na tym, ze mimo branego głębokiego oddechu czuje, ze powietrze po prostu nie dochodzi co końca, czuje się niedotleniona. Jedynie co mnie ratuje to wywołanie ziewania, które czasem nie jest tak łatwo wywołać. Ostatnio miałam dość stresującą sytuacje gdyż nie mogłam dotlenić się przez dłuższy czas robiąc się czerwona na twarzy. Mało informacji znalazłam choć trochę zbliżonych do mojego przypadku dlatego postanowiłam napisać o moim przypadku. Może znalazł by się ktoś taki po za mną. Pozdrawiam

Nie wiem ja tez sie juz mecze jakies pare miesiecy ciagle zatykanie w okolicy serca czuje tak jak by tlen wszdzie nie dochodzil jakis dziwny puls w brzuchu jak by drugie serce tam bilo i cigly kurwa dyskomfort juz nie daje rady zaznacze ze robilem gastro i wyszlo mi helicobacter i niewydolnosc wpustu nie wiem czy to od tego moze byc?

Gość Joanna Kowalska

Straszne przytykanie serca zaczęło mi się od leku sulpiryd. Od kawy czarnej herbaty mam kołatanie serca. Na kołatanie pomagały mi doraznie kapsułki z czosnku. Po odstawieniu kawy i czarnej herbaty nie ladowaam kolejny raz na izbie przyjęć:) Mam popękane zylko na ciele co świadczy o gęstej krwi. Są naturalne sposoby rozrzezenia krwi czosnek kurkuma imbir picie dużej ilości wody.