Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Terapia nerwic?

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Jestem nowa i nie wiem czy taki watek juz byl, ale szukam dla siebie terapii. Podejrzewam u siebie nerwicę lękową. Sama nie jestem pewna czy dobrze nazywam to, co sie ze mną dzieje, ale wiem, ze potrzebuję pomocy. pewnie jest tu wiele osób, ktore korzystaly z terapii. Czy ktoś może mi doradzić konkretne nazwisko lub adres. W tygodniu nie mam praktycznie czasu,bo duzo pracuję, ale czuję, że muszę skorzystać pomocy, bo chyba wariuję.

Gość wika1975

Napisz więcej czemu mówisz że chce Ci się oszaleć i wariujesz. rozumiem że jesteś bardzo samotna i szukasz kogoś kto Cię zrozumie i wyciągnie do Ciebie rękę. wiele lat walczyłam z nerwicą i znam to z własnego doświadczenia. chętnie Ci pomogę. powiedz co się dzieje - czemu mówisz że zwariujesz. łatwiej będzie wtedy pomóc Ci i skierować na właściwą terapię

Chodzi o to, że chodzę cały czas czymś poddenerwowana. Do końca nawet nie wiem czym. Tak jak bym była cały czas w jakimś stresie. Coraz częściej zapominam o różnych drobiazgach. Robię sobie herbatę i zapominam o niej mimo, że chce mi się pić. Albo gubię ciągle jakieś ważne dokumenty. Z tego napięcia chyba... bo ciągle mi się wydaje, że zwolnią mnie pewnie z pracy. Zresztą coraz gorzej skupiam się w pracy. no i też często wali mi szybko serce, albo robi się zimno jak mam porozmawiać z ważnym klientem, albo z szefem. nie mogę głęboko odetchnąć.

Gość wika1975

Myślę że to są poważne objawy nerwicowe. niedawno słuchałam audycji w Radiu RDC o depresji i nerwicy. Pani która była gościem, mówiła bardzo ciekawe rzeczy. Między innymi powiedziała takie zdanie że *nerwica jest świetną aktorką, umie przybierać różne stroje i się maskować. Daje objawy takie jak nadwrazliwe jelito, bezsenność, bóle brzucha, bóle głowy*. Tak mniej więcej to brzmiało. Ta Pani nazywa się Ewa Kubisiak - Książek. Była razem z Panią Psychiatrą i opowiadały o tym jak objawia się nerwica czy depresja. Może poszukaj tej audycji to Ci to coś ona da?