Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wysokie cisnienie i atak paniki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , od jakiegos czasu miewiam bardzo mocne bicie serca w szczególności wieczorami ale w dzien sie tez zdarza chociaz i mniejszej sile , wczoraj zmierzylem cisnienie i mialem 148/98 puls 110 , przy czym strasznie sie tym boje ze cos sie stanie . Mam takie cos ze po ataku wysokiego cisnienia jest spokoj ale mam lęk jakby to wysokie ciesnienie mialoby wrocic , dlonie mi sie poca tylko , żadnych duszności , żadnego bólu ale mam wrazenie uczucia braku tchu choc oddycham normalnie . Jesli chodzi o styl życia to wiecej siedze w domu niz wychodze na spacer itp ,(jest to wynikiem wlasnie tego leku ze cos sie stanie ) . Wyniki mam wszystkie bardzo dobre (Ekg , holter , morfologia , usg serca ) . Co to moze byc ? Dziekuje za wszystkie z gory wypowiedzi , pozdrawiam

Aby mieć dobre ciśnienie nie należy siedzieć w domu, tylko ruszać sie na świeżym powietrzu:np.gimnastyka, szybki marsz, rower,pływanie.To obniża ciśnienie. Ciśnienie NIGDY nie jest takie samo.Zmierzysz raz- jest dobre, wstaniesz z krzesła i już nieco podskoczy.Cały czas sie zmienia. I pod wpływem emocji również. I to jest normalne,że pod wpływem emocji- tych złych i tych dobrych jest podwyższone ciśnienie,ale to tylko chwilowe.Jak się uspokoisz, to wraca do normy. Kup sobie Magne B6 i nie panikuj.Jedz pestki z dyni i słonecznika, nie pij ŻADNYCH kolorowych napojów ze sklepu, nie jedz fast fodów,grilowanych rzeczy,ani nie przesadzaj ze słodyczami ,alkoholem.I gitara.Pij wodę z sokiem wyciśniętym z cytryny.Możesz dodac miód. To najzdrowszy napój. Tylko w aptece nie daj sobie wcisnąć jakiegoś suplementu diety z magnezem, bo panie w aptece są w tym biegłe.Wciskają drogie suplementy,zamienniki,a w nich tyle magnezu, co kot napłakał.

Dla serca korzystne jest picie wody z miodem rzepakowym (dobrym). Wieczorem do wiecej niż pół szklanki zimnej przegotowanej wody dodać łyżke miodu i zostawić na noc.Rano zamieszać łyżeczką i wypić.Zamiast normalnej herbaty pić herbatę z dzikiej róży i kwiatu głogu.Kupic w zielarskim sklepie ,,sypane,, - do zaparzania,a nie w saszetkach. A jak się zdenerwujesz , to nervosolu sie napij.I sprawdź czy pomoże.Albo neospasminy.To dobre ziołowe preparaty.I nie pękaj.