Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Brak poczucia równowagi

Gość Franek63zawrot

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Franek63zawrot

- brak poczucia równowagi ( jakby po spożyciu alkoholu być ), - wrażliwość na pomieszczenia intensywnie oświetlone np. supermarket, - wrażliwość na wielość przedmiotów.. np. półki z towarami w sklepie, - brak objawów w nocy oraz rano po przebudzeniu, - brak objawów podczas jazdy samochodem. Połączone to jest z dodatkowymi skurczami serca w ilości kilkadziesiąt na dobę. Nie widzę korelacji w objawach braku poczucia równowagi i dodatkowych skurczy. Jednak nie wykluczam wspólnej patogenezy tych objawów. Pełna diagnostyka laryngologiczna za mną. Platforma posturograficzna - w normie. Diagnostyka Neurologiczna również. Brak patologii w badaniach. Rezonans z kontrastem głowy, TK angio głowy - bez patologii. Usg doppler żył szyjnych - bez uwag. Test wysiłkowy ( kardiolog) - wynik ujemny czyli ok. Tarczyca - kilka guzków, ale wyniki ok. nie ma nadczynności a niedoczynności. Mam 54 lata. Objawy od kwietnia 2016 roku. Na stałe przyjmowane statyny oraz betabloker Beto ZK 25 1x dziennie. Nie mam już pomysłu jak zdiagnozować od czego te objawy. Lekarze podchodzą do mnie jak do hipochondryka. A ja w tym nadal tkwię. Szukam tutaj pomocy i pomysłu co dalej z tym robić. Czy ktoś może ma podobne problemy ? Pozdrawiam.