Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Arytmia a leki....

Gość Kostek Adam

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kostek Adam

Witam mam takie pytanko mam 33 lata. w lutym 2016r. trafiłem do szpitala z częstoskurczem nadkomorowym ( miałem to od wielu lat z tym że moja pani doktor nigdy nie uważała że powinienem iść do kardiologa i przepisywała mi tabletki ziołowe na uspokojenie pomimo że towarzyszyły temu wysokie ciśnienie i migrenowe bóle głowy) pewnego dnia dostałem częstoskurczu a że byłem obok przychodni to poprosiłem o ekg bo źle się czułem a ciśnienie miałem 130x190 puls 200. trafiłem do szpitala gdzie stwierdzono u mnie migotanie przedsionków. po umiarowieniu (co trwało wiele godzin) dostałem leki Pradaxe 150 (2x1tab) i rytmonorm 150 (3x1tab) miałem już dwie wizyty kontrolne u kardiologa ( co 6 m-cy) dostałem dodatkowo tritace 5 ( 1x1tab) i betaloc (1x1tab) pomimo wszystko występują u mnie (nie tak często jak kiedyś 1-2 razy na tydzien) potężne uderzenia serca trwające kilka sekund ale potrafiące niemal powalić mnie na podłogę czuję duże ciśnienie uderzające do głowy. ciśnienie mam skaczące raz mierzę to mogę mieć 80x120 puls ok100-120 a dosłownie za moment mogę mieć 120x180 puls 150-190 i po chwili wraca do normy... puls rzadko kiedy jest mniejszy jak 100. czy może to być kwestia źle dobranych leków? czy powinienem iść na wcześniejszą wizytę do kardiologa? czy wy też tak macie?? poza tym strasznie osłabłem pracuje fizycznie (monter stolarki okiennej i drzwiowej) to co podnosiłem kilka lat temu teraz sprawia mi problem wejście na 10 piętro nie było dla mnie najmniejszym problemem a teraz mam problem z 3cim piętrem... chciałem poćwiczyć może spadek kondycji ale bardzo szybko się męczę i robię się wręcz bordowy a serce chce mi z klatki piersiowej wyskoczyć i nie jestem w stanie dalej wykonywać ćwiczeń... co wy o tym sądzicie?? jak jest u was??