Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Słabe krążenie w okolicach głowy

Gość Jacek

Rekomendowane odpowiedzi

A dokładniej chodzi o twarz,a jeszcze dokładniej policzki i okolice nosa. Zdarza się przy chłodzie na polu i zwiększonym wysiłku oraz zdenerwowaniu. Mam wrażenie,że krew ucieka gdzieś indziej. Wiem,że może to być spowodowane wzrostem adrenaliny gdzie krew jest pompowana tam gdzie jest potrzebna (czyli np przy chodzeniu do nóg),ale *odpływ* krwi z twarzy jest bardzo ale to bardzo dokuczliwy...czasami jest tak zimno,że policzki zaczynają boleć,chociaż w rzeczywistości innym osobom jest ciepło.Dziwi mnie też,że przy wysiłku fizycznym nie jest mi ciepło. Tzn właśnie czasami jest,co znaczy,że krew jednak potrafi krążyć w tych wszystkich miejscach-czuję się wtedy wspaniale i wtedy wiem,że żyję. Na ogólnych badaniach kardiologicznych nie stwierdzono niczego,poza tym,że mam małe serce.Zastanawiam sie czy to może być powód,że ono po prostu czasami nie wydala z pompowaniem krwi do wszystkich części ciała.Czy może być to wina za dużej skurczliwości żył w okolicach twarzy? Czy jest na to jakiś sposób? Czy są może leki,które mógłbym zażywać a które powodują rozkurcz żył i lepszy przepływ krwi? Z góry dziękuję za odpowiedź!! PS.Tętno mam zazwyczaj szybkie.