Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lekowa

marzena

Rekomendowane odpowiedzi

Hej kochani! Co tu taka cisza? Zaliczyłam wczoraj neurologa - zleciła rentgen kręgosłupa szyjnego i piersiowego oraz ponownie TK głowy z kontrastem. Stweirdziła, że moje bóle głowy są najprawdopodobniej napięciowe, spowodowane długotrwałym siedzeniem przy biurku, a bóle w klatce i plecach mogą być od kręgosłupa. A co u Was?

Gość Agunia79

Hej wszystkim. Agata tak to może być od kręgosłupa szyjnego ja mam to samo niestety... Jak po lekach się czujesz ? Bierzesz już wszystko? No właśnie gdzie reszta się podziewa? Marzenko ja też najlepiej w domu się czuje ale trzeba gdzieś wychodzić, nie jest łatwo

Gość Agunia79

No pewnie skoro tak Ci zapisała to pewnie jest taka potrzeba. Jak weźmiesz daj znać jak się będziesz czuła, wiadomo że nie od razu bezie super ale jak zrobisz ten krok to pójdziesz do przodu. Czy też Sulpiryd trochę Cię wyciszyl?

Gość Agunia79

Agatka o Elicei są dobre opinie w Internecie że nie ma strasznych skutków ubocznych, najczęściej lekkie mdłości które przemijały ale wiadomo na każdego lek działa inaczej. Spróbuj ja sama mam antydepresant i nie brałam jeszcze. Niby czuje się lepiej ale jednak sama nie wiem, nie mam ataków paniki i nie wiem czy w związku z tym powinnam brać ten lęk czy nie. Czasem słabo mi się robi i mam uderzenia gorąca (wczoraj coś mi takiego się przytrafiło ) nie wiem co to było wogole. Czułam trochę niepokój ale przeszło. Muszę zagadać z psychiatrą co robić z tym. Za jakiś czas mam wizytę to popytam.

Po Sulpirydzie może jestem troszkę wyciszona - czuję się mniej spięta aczkolwiek bóle w plecach i klatce trochę mi doskwierają, głowa zresztą też :( Ale może to faktycznie ten kręgosłup. Elicee zamierzam wziąć jutro jak będę w domku - nie chcę, żeby w pracy mnie mdliło albo w głowie się kołowało. W domu zawsze jakoś tak bezpieczniej.

Czesc !!! Agata bierzesz to samo co ja. Esciralopram. Tylko ze ja mam 10 mg a ty 20 tak? Zdjeli mi holtera i prawdopodobnie luczbe pobudzen komorowych i nadkomorowych mam w normie zdrowego czlowieka bo moze byc 200 ja mam 15 komorowych i 30 nadkomorowych. Gorzej ze serducho wolno mi bije momentami. W czasie snu ok 46 a raz wylapalo w mocbej fazie snu 41. Generalnie w ciagu dnia srednio 66 choc momentami bylo 57 np jak lezalam czytajac ksiazke. Za to rano po obudzeniu 118...Bylam juz u rodzinnego on mowi ze mam sie w ogole nie martwic bo serducho zwalnia w spoczynku zwlaszcza w czasie snu ale ja juz mam wkreta giganta ze mi rozrusznik beda wszczepiali.piczytalam w necie i pisza ze niby w snie moze spadac do 40 ale moja nerwica jest PRZERAZONA!!!

Agniecha no jesteś nareszcie. :) U mnie też momentami tętno we śnie spadało do 42 i oczywiście, że to jest normalne. Widzisz, że z serduszkiem u Ciebie jest ok. :) Mi rano też zaczyna szybciej pikać- chyba dlatego, że za bardzo się wsłuchuje w siebie. Psychiatra zaleciła od razu dawkę 20 mg. Czytałam, że zaczyna się od mniejszej dawki i potem się zwiększa. A doktor mi tu z taką dawką wyjechała, że aż się zaczęłam zastanawiać... No ale chyba wie co robi no nie? Czyli, że u Ciebie Aga ten lek zadziałał?

Agatko jestem jestem:) naprawde? Tez mialas na holterze takie niskie? Bo ja sie juz nakrecilam ze umieram. Kochana z bomby od razu 20mg? Nie odwazylabym sie kochana... mi kazal brac 5 dni 5mg po 5 dniach 10mg ale ja zgodnie z ulotka bralam przez 7 dni 5mg potem 10mg. Nie jestem lekarzem kochana ale balabym sie tak z grubej rury...sluchaj organizm musi sie przyzwyczaic. Zeby nagle nie doznal szoku serotoninowego. Bierz najpierw mniej moim zdaniem. Bralam ten lek juz kilka razy i ZAWSZE mi kazali schodkami go brac...

Gość Agunia79

Aga widzisz serducho zdrowe jak dzwon :) Akcje z sercem są więc nerwicowe. Wysłałam już maila z namiarami na FB. Agatka też myślę że może od małej dawki zacznij ale jak uważasz. Zawsze delikatnie organizm przyzwyczaisz niż z grubej rury od razu dowalic dużą dawkę. Miłej nocki wszystkim.