Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lekowa

marzena

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Agunia79

Agata dobrze że już Ci lepiej. Ten zawał oczywiście tylko w głowie siedzi ale wiem że na logikę ciężko sobie to wytłumaczyć bo sama sobie wkręcam guzy, tętniaki.. Mag u Ciebie tak nerwica się objawia masz ją w żołądku, jelitach stąd biegunka. Stres tak działa i masz takie objawy. Musisz do psychologa pomoże Ci walczyć z tymi objawami jesteś młoda nie możesz się tak męczyć szukaj pomocy szkoda życia na takie męki. W Twoim wieku trzeba się bawić czerpać z życia kochana poszukaj terapii. Mnie głowa tak nawalala dzisiaj że musiałam się położyć no i oczywiście tabletka. Teraz trochę lepiej ale nie jest rewelacyjnie. Do nas deszcz nie dotarł jeszcze i te burze ale spadek ciśnienia zauważalny bo stąd taka bania a ja to zaraz bardzo odczuwam....

Mag spokojnie. Nic sie nie stanie od wymiotow slonko. Powiem ci cos. W niedziele jak bylam na komunii to objadlam sie owocow w takiej fontannie z czekolady i tak mnie rozbolal brzuch ze pobieglam i zwymiotowalam wszystkie. Sama sprowokowalam wymioty i zobacz kotek nie zabily mnie. Poczulam sie za to duzo lepiej. Nasz organizm jest tak stworzony ze wie jak wymiotowac zeby sie nic zlego nie stalo. Laski czy dzis jest jakies przesilenie czy co? Bo ja tez caly dzien lękowo. Skupiam sie tak jak Agata nonstop na serduchu i mam wrazenie ze ciezko mi sie oddycha.a to tylko nerwica pewnie.

Gość Agunia79

Czyli skoro od stresu się to nie stało to i tak będzie, spokojnie. Wiem że wymioty są okropne i nikt tego nie lubi. Napewno nie zwymiotujesz od tego, w sytuacji kiedy zaczynasz myśleć o tym mdli Cię coraz bardziej i masz takie wrażenie. Postaraj się wtedy coś zrobić żeby odwrócić myśli i przejdzie. Wiem że to trudne bo sama mam swoje jazdy ale warto próbować :) głowa do góry będzie dobrze

Hej moi kochani. Ciezka noc za mna... co przysypialam wydawalo mi sie ze serducho mnie pali? Tak jakies uczucie, ktorego dotad nerwica nie dawala. Przez te 3 tygodnie liczenia i nakrecania sie wbilo mi sie chyba ze mam z nim nie lada klopot. Spalam z 3 godziny i ok 3 wstalam i czytalam ksiazke. Wczoraj zafundowalam sobie niezlego stresa bo zbadalam sobie cholesterol... i wyszedl mocno podwyzszony ten ldl czyli ten zly. Przy normie 100 wyszlo 150. I nakret totalny automatycznie, nerwy nerwy, nerwy. Calkowity wyszedl 227/ 200 a ten dobry hdl norma i trojglicerydy norma. Moja znajoma lekarka mowi ze stres no i to ze wieczorem przed badaniem zjadlam czekoladki raczej nie pomoglo tylkp podnioslo wynik.niemniej jestem przerazona. No i te dusznosci. Kto przerabial uczucie ze nie moze nabrac powietrza do konca i ze sie dusi reka w gore. Od paru dni mam te chol*erne dusznosci i ciagle mi sie wydaje ze sie podduszam.

Gość AGATA33

Aga cholesterol to i ja mam podwyższony zarówno całkowity jak i ten zły. Dr kazała mi łykać kwasy omega3, zmienić dietę i nie myśleć o tym bo to jeszcze nie jest tragedia. Oczywiście tak jak Ty zaczęłam się tym mocno przejmować, stąd moje wsłuchiwanie się w każde uderzenie serca. Dzisiaj też to mam - wsłuchuję się, też mam wrażenie, że nie mogę wziąć takiego głębokiego oddechu, coś tam kłuje, pobolewa. Ale postanowiłam sobie, że będę dzisiaj starać się to ignorować, bo nie chcę się doprowadzić do takiego stanu lękowego jak wczoraj. Zrobiłam sobie wczoraj trening Jackobsona - na chwilę poczułam się zrelaksowana, ale domyślam się, że po pierwszym razie nie będzie wielkiego BOOM i poczuję się cudownie! Poprosiłam wczoraj wieczorem moją mamę, żeby mi rozmasowała trochę plecy. Powiem Wam, że jak przejechała mi palcami po kręgach (mniej więcej po środku) to myślałam, że się popłaczę z bólu. To samo przy masowaniu między kręgosłupem a lewą łopatką - ból okropny. Dziś przed pracą posmarowała mi jakąś maścią przeciwbólową. Myślicie, że od kręgosłupa mogą promieniować bóle do klatki piersiowej? Mag, Marzenka, Agunia, Franek jak tam dzisiaj?

Hej wszystkim.Agnieszko uczucie duszenia mam jak jest upał.nie mam czym oddychać duszę się zawroty głowy i trzesące się nogi jak z waty.wczoraj nie było w sumie upału a ja to miałam w dużym sklepie.nie wiedziałem jak doszłam do auta.m eczarnia zanim zaczęłam brać te tabletki mialam to codziennie.Agatko kręgosłup piersiową tak boli od wczoraj ze nie mogę siedzieć chodzić ani leżeć pod łopatką też ucieka i nie mogę oddychać nawet na uspokojenie ran.nic nie dają nie mogę się rozluźnić ciągle napiecie