Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lekowa

marzena

Rekomendowane odpowiedzi

Wiecie co tak mysle sobie o tej nerwicy i nie moge wykminic jak zatrzymac te obawy gdy cos boli. Kurcze to jest do zrobienia przeciez, tylko trzeba wyuczyc sie tej reakcji. Ludzi boli czasem pewnie mocniej niz nas. Sluchajcie jak 2 mce temu bylam na sor bo mi jakis kamien z nerki zlazil to byl pan z odcietym kawalkiem palca i mial na twarzy wymalowany spokoj. Siedzial i czekal na rejestracje.dla mnie to byl jakis heros o niewyobrazalnej sile! A ja pierwsze mysli jakie mam w glowie po przebudzeniu to czy cos mnie gdzies boli. No kurcze....

Mag.nie załamuj się wiem jak to boli bo przerabialam to tysiące razy.cierpiała płakałam.a po czasie zrozumiałam że to były gnoja i dobrze że tak się stało.Ty.jak znajdziesz prawdziwą szczerą miłość też tak powiesz.ja czekałem na to 15 lat.sama z dwójką dzieci.mój były mąż nie chciał mnie i dzieci.przeszłam załamanie psychiczne .i wiesz co teraz cieszę się ze nie ma gnoja w naszym życiu .dałam radę .wychowałam dzieci wykinczylam dom.i znalazłam kogoś z kim żyje 5 miesiąc .zobaczymy co dalej.Ale w życiu przeszłam wiele dramatów.i z rad nerwica teraz wyszła.bo wytrzymywakam za dużo.od dziecka.miałam ciężki los.więc dasz rady to pokonać jak ja dałam rady.

Agnieszka34 - mnie nauczył tego psychiatra... musisz takiego znaleźć z *jajem* na jakiego ja trafiłem na psychoterapii.. świetnie to wyjaśniał z poczuciem humoru. Znam wielu innych psychiatrów i psychologów. Oni podchodzili na *miętko* i to do mnie nie docierała. Ten który dał radę mnie oświecić i nauczyć zrobił to w taki sposób twardy i prosty. Filmy, wykresy, przykłady z życia i wiedza lekarska takie kompedium.

Gość AGATA33

Kochani! Załamka! W nocy obudziło mnie kłucie w klatce. Spałam na lewym boku i tak zakuło parę razy. Obróciłam się na plecy i lepiej jakoś. Ale od rana jestem strzępem człowieka. Kłuje mnie co chwilę, gula w gardle, biegunka. Dojechałam do pracy z duszą na ramieniu. Czuję się okropnie i nie wiem już co robić. Zmierzyłam rano ciśnienie 113/81 puls 67. Boję się że zawał mnie trafi. Nie wiem co robić czy jechać do najbliższej przychodni czy pogotowie wzywać...........zaraz zwariuje.

Gość AGATA33

Aga ja to dzisiaj tak świruję... Oczywiście mam wszystkie objawy zawału - ból w klatce i ściskanie w tzw *dołku* promieniujące , pieczenie i gulę w gardle, słabo mi strasznie.... Czy nerwica może aż tak działać???

Gość AGATA33

Kochani jakoś mi się uspokoiło, chociaż jeszcze pod lewym żebrem coś doskwiera. I w skroniach zaczęło ściskać. Może to był taki trochę inny napad paniki i lęku? Chcę wierzyć, że to nerwica tak nam to wszystko robi, ale jak już zaczyna się coś ze mną dziać, nad czym nie potrafię zapanować od razu czarne scenariusze rychłej śmierci mi się malują.

Gość AGATA33

Aga dzięki za słowa pociechy. Jakoś żyję, choć już chciałam wzywać pogotowie albo jechać na SOR. Na szczęście trochę mnie puściło, ale coś tam co chwilę pobolewa, głównie po lewej stronie no i plecy. Pierwszy raz miałam tak nasilony atak - naprawdę myślałam, że zaraz mnie trafi i umrę. Aż mną telepało. Jeszcze *mądra* ja zaczęłam czytać dr googla jakie są objawy zawału i wszystko pasowało. Dobrze, że jesteście WY, którzy tak dobrze rozumiecie jakie demony mnie dopadają. W domu to już się nie chcę odzywać, bo tylko wszystkich denerwuję. Ta cholerna nerwica chyba zaczyna u mnie odsłaniać swoje najgorsze oblicze.

Dziękuję dziewczyny. Dzisiaj psychicznie lepiej, ale fizycznie masakra. Słabo się czuję. Przyszłam do babci się nią zaopiekować bo dziadek poszedł do lekarza i dostałam biegunki... Rany Boskie.... Boję się oczywiście że zwymiotuje... Denerwuje się. A brzuch mnie boli na dole jakbym okres miała a mam 9 dzień. Szlak jasny :-( pewnie to jelitowka....