Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lekowa

marzena

Rekomendowane odpowiedzi

Witam dziewczyny. Ja mam nawrót po 10 latach jestem załamana tym. Mam różne dziwne objawy a zaczęło się od kręgosłupa szyjnego. Dostalam nagłego bólu i zaczęło się...przeswietlenie potem neurolog, różne badania wyszły że zdjęcia zmiany bez rezonansu nie da się stwierdzić czy bardziej poważne, ale ja nie jestem w tym stanie zrobić rezonansu. Mam też zleconą tomografię głowy z kontrastem i tak panikuję na samą myśl o tym, że nie wiem czy to zrobię. Ciągle mam drgawki i myśli o chorobach jakie mogę mieć masakra. Do tego zawroty, dużo mnie, drętwienia głowy szyja mnie ciągnie. Już nie wiem co mi jest może być że od tego całego napięcia i stresu ten kark mi się spina i stąd bóle. Jestem tym wykończona nie mam już sił. Boję się cokolwiek robić żeby nie bolało a nerwica się rozkręca.Do tego depresja jak nic. Pozdrawiam Was serdecznie

Witajcie. Noc jakoś minęła ale od rana serce szybciej bije i oczywiście niepokój... Marzenko wszystko przez ten stres kark się spina i dochodzi niewiadoma co to jest czy to coś w głowie jakiś tętniak czy co :( Ciężko funkcjonować narazie biorę tylko ziołowe tabletki bo muszę ten tomograf jakoś zrobić a potem zobaczę jak nie dam rady to psychiatra. Trzymajcie się, pozdrawiam cieplutko.

Agus ja robilam tomograf głowy.eeg glowy.doplera serca.i nic nie wykazalo.tarczyce tez.i nic to nerwica lekowa.teraz czekam na dkierowaniw na rezonas kregoslupa szyjnego.to potrwa pewnie pol roku bo tyle sie czeka.pwiedzial lekarz ze chocbym jakie badania nie robila to i tak to nerwica.czekam jeszcze na porasnie w krakowie w klinice nerwic 12 maja konsultacjie.jak bedzie zle to do szpitala

Marzenko ja się boję że zacznę mieć drgawki w trakcie badania i nie wyleże tam i będą musieli przerwać badanie a podadzą mi kontrast to dobrze byłoby to przetrwać. Na rezonans kolejka u nas na pół roku ale tego badania też się boję.... Ja się zaczęłam wkrecac od tych wszystkich bólów kręgosłupa i zaczęło się wymyślanie chorób i strach przed nimi...

No właśnie Marzenko ciągle lęki i mam drętwienia głowy dziwne mrowienie masakra. Jak miałam 10 lat temu nerwicę to część objawów była inna a teraz ten kark i kręgosłup, szyja ciągnie istny obłęd.. Współczuję Ci tych objawów po leku oby szybko to minęło.

Nie teraz jeszcze nie byłam u psychiatry. Jeżdżę na psychoterapię. Wtedy brałam antydepresant Coaxil i uspokajacz Sedam. Do tego cały czas psychoterapia. Leczenie trwało pół roku udalo się dobrze zejść z Sedamu. Czułam się normalnie potem za rok zaszła nawet w ciążę wszystko ok. A teraz coś że zdrowiem gorzej i to cholerstwo znowu się przyplątało.

Tak Marzenko ja mam takie tylko z mężem do sklepu jeżdżę i to małego o hipermarketach nie ma mowy. A było tak pięknie jak byłam wyleczona to mogłam robić wszystko, w sklepach bez lęku i na wakacje jeździliśmy a teraz ? Nawrót i jestem uziemiona

Marzena: no wlasnie. I psychiatra juz wtedy na malych dawkach mi mowil zeby kontrolowac ale ja wtedy poczulam sie szybko dobrze i nic nie kontrolowalam a moze ono caly czas bylo podwyzszone. Czasem tylko braly mnie wybuchy goraca ale sobie to zawsze jakos tlumaczylam. Jesli to od naszego leku to mam nadzieje ze kilka tygodni po zmianie ono sie ustabilizuje. Najgorsze wlasnie ze nie wiadomo od czego to. No nie wierze ze cale zycie nic nie wskazywalo ze moge miec klopoty z cisnieniem i nagle taki wyskok.