Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Czy ktoś miał podobnie?

Gość Azamator

Rekomendowane odpowiedzi

Pracuję na zmianach nocnych, praca fizyczna. Poza samą pracą fizyczną mam praktycznie ciągły stres. Nieregularnie jadam, sypiam o różnych porach w różnym przedziale czasu. Od kilku dni mam zwiększone ciśnienie rozkurczowe w przedziale 90-107, poza tym reszta skurczowe i puls w normie, czasami spada czasami wzrasta, dodatkowo nic mi się nie chce, mam lekkie otępienie, uczucie ciężkości w głowie, wczoraj miałem dwa napady bardzo wysokiego ciśnienia, praktycznie bez powodu, nie mierzyłem go bo chciałem zaczerpnąć świeżego powietrza, bardzo szybka praca serca i uderzenia gorąca w tył głowy. Zero bólu w klatce piersiowej czy innego, po prostu ekstremalny wzrost ciśnienia. To były chwilowe uderzenia trwające z kilkanaście sekund. Bardzo się przestraszyłem i wezwałem pogotowie, dali mi lek pod język na obniżenie ciśnienia, i samo ciśnienie się obniżyło ale uczucie w głowie pozostało, swój opiernicz od medyków zgarnąłem że dopiero teraz wzywam pogotowie, miałem zamiar iść do przychodni tego samego dnia, ale dostałem tych ataków, może to przez stres, nie wiem. Potem poszedłem do przychodzi, wszystko lekarzowi powiedziałem przepisał mi leki na obniżenie ciśnienia, rozszerzenie naczyń itp. Dzisiaj idę jeszcze na pobieranie krwi do badań, zobaczymy jak to się rozwinie. Moje pytanie czy ktoś z Was miał coś podobnego i jak sobie z tym poradził?

Witaj:) to moze byc oczywiscie nerwica. Jezeli mierzysz cisnienie w silnym ataku ono zawsze bedzie wyzsze.a sama nerwica dale caly szereg dziwnych objawow-w glowie, zoladku, brzuchu, klatce piersiowej. Jako nerwicowy weteran- juz 14 lat- mysle ze powinienes porobic wlasnie wszelkie badania, a jezeli nie wykaza nic to bedzie nerwica. Jesli to nadcisnienie to z nim tez da sie zyc. Moja mama ma nadcisnienie od 45 lat tak wiec spokojnie:)