Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ujemny załamek T w III

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Ostatnio miałem wykonywane badanie EKG, w którego to opisie lekarz zaznaczył - Ujemny załamek T w III. Miałem już wielokrotnie wcześniej robione EKG i nikt nic takiego nie zauważył. Badania krwi i tsh w normie, Echo Serca i Holter EKG również ok. Lekarz powiedział mimo tego ujemnego załamka, że wyniki są bardzo dobre. Dodam, że zgłosiłem się do lekarza z powodu dyskomfortu w klatce piersiowej, który czuję praktycznie od zawsze w różnych sytuacjach. Miałem też wiele razy robione badania krwi, usg jamy brzusznej, mocz, spirometrię i naprawdę masę innych badań. Dodam, że mam 25 lat, nigdy nie paliłem, alkohol piję bardzo sporadycznie, okazyjnie. W Echo Serca wszystko wyszło ok, poza wiotką przegrodą międzyprzedsionkową, ale bez przecieków i lekarz też mówi, że to wszystko w porządku. Mógłby ktoś powiedzieć o co chodzi z tym załamkiem i wiotką przegrodą i czy powinienem jakoś uważać na coś? Miałem też robione RTG klatki piersiowej dwukrotnie i też wszystko ok. Pewnie się już domyślacie, że te wszystkie badania są spowodowane prawdopodobnie nerwicą, którą to stwierdziło mi już wielu lekarzy, w tym też psychiatra. Nie jest ona na tyle dokuczliwa, bym brał jakieś leki. Radzę sobie Hydroksyzyną 10mg raz na tydzień, lub rzadziej, większość tych bóli, czy ucisków po prostu olewam, bo wiem, że to nerwica. Nie zawsze jest łatwo, ale staram się walczyć. Badania jednak nie są chyba tak do końca idealne, chcę po prostu być pewnym :) Mam też pytanie. Od wielu lat, praktycznie odkąd pamiętam moje serce bije tak, że widać jego ruch na klatce piersiowej - widać jak ona się unosi nawet przez koszulkę gdy się wpatrzę. Jestem szczupłym człowiekiem - czy to dlatego? Z góry dziękuję za odpowiedź :)