Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica a serce ??

Rekomendowane odpowiedzi

Kochani wszyscy jesteście wspaniali ze o tym mówicie . Mój problem polega na tym ze mam nerwice raz jej nie ma i pózniej wraca a zaczęło sie tak niewinnie. Wiec miesZkalm w 3 krajach w Irlandkii poznałam mojego męża żołnierza i wyjechałam do Ameryki bo byłam w ciąży z pierwszym dzieckiem z natury jestem nerwowa ale zawsze byłam okazem zdrowia pózniej urodziłam moja córeczkę pózniej mnóstwo stresów przeprowadzki do teściowej Mój , maź w Afganistanie szkoda gadać pózniej znowu kolejna przeprowadzka i kolejna maź stracił tak dobra prace wtedy nic sie nie działo wiec brałam tabletki depresyjne zoolof. Jak już córeczka miała roczek maź wyjechać ja zaczęłam studia na uniwersytecie Amerykańskim byłam sama pewnego dnia poszłam do lekarza i zaproponował mi leki na ADHD bo niemoglam sie skupić i przepisał mi tabletki na koncentracje powinnam ich nigdy nie brać ale czasu sie nie da cofnąć nie pomyślcie ze jestem jakaś ćpunka brałam lek z domieszka amfetaminy przez jakiś jeden miesiąc góra bo dziwnie sie czułam mało jadłam poprostu niedbałym o siebie i zaczęła sie tak moja nerwica . Sama niewidzialam co mi jest lekarze przepisywali mi jakieś inne leki ale to było błędne koło pewnego razu zrobiło mi sie tak słabo po tych tabletkach ze wezwałam pogotowie oni stwierdzili ze mi nic nie jest pózniej przepisali mi tabletki bo niemoglam jeździć normalnie samochodem to były ataki paniki ciągły lek nieprzespane noce i tak przez pare miesięcy pózniej wyjechałam do męża do innego stanu i zaszłam zaraz w ciąże zapomniałam dodać ze miałam implant hormonalny co pogorszył moje zdrowie ale lekarze nie brali tego pod uwagę a powinni . Wiec moja 9 miesięczna ciąża przebiegł ok nie miałam nerwicy jako tako ale staraliśmy sie o wyjazd do Europy i tu ciągły stres czy sie uda . Ile stresu sie najadłam w Ameryce nikt chyba tyle w życiu nie przeszedł co ja to naprawdę , i sie udało przeprowadzka do Europy dodam ze mój maź ma już dość mojej nerwicy on tylko mówi znowu ci coś jest . Na dzień dzisiejszy mam dwoje malutkich dzieci ja 30 lat chce być matka dla swoich dzieci a nerwica mnie czasami dopada i niemoge ostatnio dostałam ataku duszności w centrum handlowym dziś ścisła mnie w klatce piersiowej i płacze jutro wybieram sie do lekarza niemoge zażywać żadnych leków ani antykoncepcji ani antybiotyku bo to tylko pogarsza sprawę już sama nie mam siły czasami . Chce być i pragnę cieszyć sie życiem bo jest tak piękne i moje dzieci chcą zdrowiej matki . Ja uważam ze nerwice mam od leków z amfetamina ale kto wie tyle stresów co przeszłam w życiu . Pozdrawiam was i przepraszam za błędy , buziaki

Witaj marcela Tak naprawdę to atak serca może mieć i całkiem zdrowa osoba nie ma reguły,nerwica i tachykardia są czynnikami zwiększającymi ryzyko ale nie przesądzającymi o jego wystąpieniu.Co do tachy to ja biorę beta bloker bisocard a na nerwicę pomagam sobie hydroksyzyną ale czasami mam takie jazdy że i to nie pomaga niestety. Pozdrawiam