Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ciągłe mdłości i odbijanie.

Gość dziewczyna2524

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dziewczyna2524

Witam od ponad miesiąca mam mdłości i ciagle mi sie odbija . Mam tego tak strasznie dość nie mam sily na nic . Czuje sie jak na kacu . Jestem osłabiona blada. Jak sie schylam jest dużo gorzej. Robilam badania krwi , kału zrobiłam test na helicobacter wszystko w tym kierunku jest okej . Lekarze nie chcą kierowac mnie na gastroskopie. Co robic czy to może być na tle nerwowym ? Choruje na nerwice ale myslalam ze sie już wyleczyłam.... Czy ktoś miał cos podobnego ?

Po prostu odżywiaj sie wg. diety lekkostrawnej.jedz 5 razy dziennie,ale w małych ilościach.Żeby nie za dużo było w żołądku naraz. Po jedzeniu nie należy siedzieć ani leżeć, tylko stać lub chodzić.Wtedy siłą ciężkości wszysto idzie w dół.To jakieś pół godz. po jedzeniu.Jak się schylasz, to ci sie wylewa z żołądka.Mam to samo,ale robie tak i się przyzwyczaiłam i jest dobrze.Należy podejśc do tego ze spokojem. Dobrze jest po jedzeniu uważać na obcisłę spodnie, rozpiąć, by nie naciskały na żołądek.

Gość dziewczyna2524

Dziekuje za rady a jeśli mogę wiedzieć co Ci dolega ? Robilam badania kalu na pasożyty ogolne i na helicobacter nic nie wykrylo. Sa jakies leki które mogą mi pomoc chociaż trochę zlagodzic te objawy przerazona jestem ze trwa to już tak długo. W Chwili stresu schylania lezenia i siedzenia po jedzeniu rzeczywiście jest gorzej... kiedyś miałam podobnie 2 miesiące brałam pantoprazol i przeszlo teraz również biore pantoprazol ale widze jedynie bardzo lekka poprawe...

Gastroskopię trzeba zrobić - w tym badaniu potwierdzić/wykluczyć refluks, badanie na H. pylori powodujące zapalenie wywołujące podobne objawy, wykluczyć chorobę wrzodową i najważniejsze nowotwór!!!. Żadne pasożyty, to w dzisiejszych czasach niemal kazuistyka.

Jak macie takie objawy odrzuć  chleb i dania mączne pierogi ciasteczka i inne dziadostwa z wiekiem przychodzi uczulenie na gluten żołądek nie przerabia tego i się wszystko kisi w żołądku i czujesz się jak zatruta wymioty słabość zawroty głowy 🤔😜