Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Potrzebuję pomocy- serce

Gość JoannaAsia25

Rekomendowane odpowiedzi

Gość JoannaAsia25

Witam, nie mam jak iść do lekarza a potrzebuję porady. Biorę od jakiegoś czasu Bisocard 2,5, gdyż serce mi za szybko bije. Wszystko jest w porządku. Natomiast ostatnio mam trochę stresu, cały czas jestem poddenerwowana i chciałam wziąć połówkę Sedam 6, gdyż zawsze mnie uspokajał. Moim problemem jest to, czy można łączyć takie leki. Nie wiem czy to bezpieczne i czy nic się nie stanie złego z moim sercem. Bardzo proszę o pomoc

Gość JANUSZDG

Benzodiazepiny (Sedam 6) można brać równocześnie z betablokerami (Bisocard 2,5) - w ulotce pierwszego i drugiego leku nie ma nic o ewentualnych interakcjach między nimi. Sam - z przepisu kardiologa - biorę betabloker (BETALOC ZOK 100) razem z benzodiazepiną (TRANXENE). Pozdrawiam

Gość JANUSZDG

Przecież napisałem, że sam biorę - z przepisu kardiologa - równocześnie benzodiazepinę i betabloker. Ale jeśli to Pani nie przekonuje (rozumiem lęk), to pozostaje wyłącznie wizyta u lekarza i działanie zgodnie z jego decyzją. Proszę poczytać np. ten wątek http://forum.kardiolo.pl/temat588,191.htm tego forum... użytkownicy opisują w nim, że biorą - przepisane przez lekarzy - SEDAM równocześnie z różnymi lekami antyarytmicznymi (np. RYTMONORM) i betablokery (np. PROPRANOLOL). Proszę jednak się nie bać, bo lęk to najgorszy doradca. Pozdrawiam i życzę spokoju :)