Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatanie serca, trzęsące się ciało i zawroty głowy

szpiegtv

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry. Mam na imię Patryk i mam 15 lat. Kilka dni temu wymiotowałem a na drugi dzień zaczęło mi bić serce tak bardzo mocno i moje ciało się całe trzęsło. Moja mama kupiła mi elektrolity przy czym powiedziała że to tylko odwodnienie. Prawie się popłakałem się przeszło mi i do końca dnia był spokój. Obudziłem się normalnie tylko mialem delikatne zawroty głowy. Jak zacząłem się stresować to mi się nogi uginały i znów to kołatanie. Piszę to teraz czyli o 4 w nocy bo to bicie serca nie daje mi spokoju ani możliwości spania. Dodam że nigdy nie miałem takiego problemu. Pomimo tego bardzo się boję o swoje dalsze życie bo jestem młody. Może ktoś będzie wiedział jak mi pomóc. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.

Kup sobie melisę,zaparz i wypij przed snem. Poza tym pij wodę z miodem.Wieczorem należy łyżkę miodu rzepakowego zalać szklanką zimnej przegotowanej wody.Niech stoi do rana.Rano wcisnąć sok z pół cytryny ,a nawet z całej,zamieszać i na czczo wypic.Robic tak codziennie ze dwa tygodnie .Działa to korzystnie na serce.Mama ma rację, po wymiotach są zaburzenia elekrolitowe i należy je uzupełnić.Temu słuzy tez woda z miodem między innymi.Nic ci nie jest.pO prostu spanikowałeś, bo sie przestraszyłeś.A strach napędza objawy i kółko sie zamyka.I na dobre przestań palić Napij sie melisy w ciągu dnia jeśli wieczorem będzie za mało.KUp sobie też ze dwa listki Magne B6 i zażywaj jakiś czas. I nic ci nie będzie.Nie pękaj.

Aby byc zdrowym trzeba pilnowac, co sie je. Musisz np. jeśc pestki ze słonecznika,dyni,suszone owoce,natkę pietruszki posiekaną na kanapkę z posiekanym świeżym czosnkiem.TO przykryć np. serem.Pietruszka zawiera wiele cennych dla zdrowia składników.Nie pij żadnych napojów ze sklepu: coli, napojów energetycznych,kolorowych róznych napojów, bo to sama chemia jest:barwniki i konserwanty.Lepiej wodę z sokiem własnej roboty,albo wode z sokiem z cytryny.Albo kompot z jabłek z dodatkiem cynamonu i goździków.Jest pyszny.Przy komputerze postaw sobie miseczke z pestkami słonecznika, by unikać jedzenia okropnych czipsów i słodyczy.Do szkoły bierz sobie picie robione w domu w szklanej butelce. KUpuj jedynie wodę mineralną,żadnych kolorowych świństw do picia.

Cisnienie to mogło ci się podnieśc np. ze stresu, od picia jakiegoś napoju zawierającego kofeine, taurynę, albo od stresu.Nie panikuj.Nie siędź też w domu,.robi się ciepło, może na rowerze pojedź, albo szybki marsz na świeżym powietrzu codziennie po szkole.?Dbaj o to, by codziennie się ruszać.Albo na basen chodż,Ciśnienie podnoszą też ćwiczenia siłowe.Może ćwiczyłeś na siłowni?

Gość za pozno

Teraz to juz jest po ptokach, trzeba bylo uzywac rozumu przedtem a nie potem. Skoro paliles w tak mlodym wieku no to skutki moga byc juz trwale lub bardzooooo dlugo odczuwalne, dietka co podala 444 nie pomoze tak od zaraz po 1 a po 2 no trzeba by bylo w to wciagnac rodzicow , sam sobie nie poradzisz. Czytaj internet to zobaczysz jakie spustoszenie robi palenie roznych swinstw w tak mlodym wieku. Sorry ale taka jest prawda , nie ma co sciemniac ,ze dietka i teraz przyzwoite zycie bez palenia da Ci lepsze zdrowe i zycie , NO NIE!!Przynajmniej w najblizszym czasie.

Gość za pozno

Dieta ? To jest proces dlugofalowy aby dala jakies pozytywne skutki prozdrowotne a tak wlasciwie to trzeba cale zycie zyc porzadnie no moze z malymi wyskokami ale w zyciu doroslym robioc pewne glupoty ale zawsze z glowa a to nie jest wcale takie proste.W mlodocianym organizmie jak sie nabroi to skutki moga byc oplakane jak sam widzisz. Mama wiedziala i co , tak Ci pozwolila palic. Jak wiedziala ,ze palisz to jest wspolwinna to co Ci sie stalo , bedziecie miec razem problem i to nie maly. Tyle mowi sie o szkodliwosci palenia a szczegolnie u mlodych i widzisz to jest prawda , ktora Ty sam doswiadczyles.