Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle w pachwinach

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich! moje problemy z bólami w pachwinach pojawiły się już bardzo dawno,reumatolog stwierdził że te bóle to zapalenie wiązadeł pachwinowych ,że na to wskazuje RTG stawów biodrowych,brałam różne leki przeciwzapalne ,przeciwbólowe olfen,ketonal,sirdalut i na jakiś czas bóle ustąpiły............ale teraz od tygodnia ból w pachwinach jest ogromny ,nie mogę chodzić,każdy krok to ogromny ból,kiedy wstaję też bardzo boli,żeby zrobić krok muszę się zastanowić jak przestawić nogę żeby nie bolało,siadając też bardzo boli muszę się podeprzeć rękoma żeby trochę zniwelować ogromny ból,jak się schylam,czy prostuje ból w pachwinach jest ogromny ,jeszcze tak długo mnie nie trzymał taki silny ból biore codziennie rano 400mg ibuprofenu a w południe 600 mg tramal+jeszcze jakiś jeden lek i jak na razie problem nadal jest poważny. Stawy biodrowe też mnie bolą ,jjeden nawet mam do wymiany ,ale na dzień dzisiejszy bóle pachwinowe nie dają mi żyć!!!!!!!!! może ktoś się wypowie na mój temat czekam na odpowiedzi

Tez miałm podobne problemy,zapalenie przyczepów mięśniowych. Polecam wyjazd do jednego z uzdrowisk w woj.świętokrzyskim: Busko Zdrój lub Solec Zdrój.POłożone sa blisko siebie.Są tam kąpiele siarczkowe,które bardzo pomagają na zwyrodnienia wszelkich stawów i mięśni. Na sobie wypróbowałam.I pomogło.Zasady: należy jechać na co najmniej dwa tygodnie, najlepiej na trzy.Warunek: aktualne badania:OB, morfologia z rozmazem,czynnik reumatoidalny, CRP,rtg klatki piersiowej iEKg.NO i może zdjęcie RTG tych stawów biodrowych z opisem.I serce w miarę ,,na chodzie**.Przeciwwskazania to: nowotwór, okres zaostrzenia choroby reumatycznej lub zapalnej stawów,choroba serca. wYjazd na 2 tyg. kosztował mnie 1600zł: obiad w sanatorium 18 zł,a nocleg w prywatnym domu 30 zł.Ale można znaleźć i po 25 i po 50.I teraz nic mnie n ie boli,a gdy bolało, to ortopeda chciał mi dawać do stawu biodrowego zastrzyki ze sterydów.Nie wyraziłam zgody.i dobrze zrobiłam, jak widać.Po wynajęciu pokoju poszłam wykupic obiady w sanatorium.Od tego zaczęłam, bo następnie poszłam do lekarza w sanatorium ,który zabiegi przepisuje.Najpierw kupiłam obiady,żeby było wiadomo, na którą planować te zabiegi.W ogóle to fajne miejsce.Jak sie tylko ociepli na wiosnę, to proszę jechać.Tylko podleczyć przedtem stan zapalny ,jeśli jest.Życzę zdrowia.