Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wiotka Przegroda Międzyprzedsionkowa.

marcys231

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Nazywam się Marcin i mam obecnie 25 lat. Od wielu lat jednak dokucza mi serce, a to bije za szybko, często bije tak, że aż klatka piersiowa i koszulka wyraźnie się unoszą podczas tego bicia. Wiele razy byłem na pogotowiu, bo wydawało mi się, że umieram. Miałem wtedy robione zawsze badania EKG, rentgen płuc, przeróżne badania krwi i zawsze wszystko wychodziło dobrze. Byłem u wielu lekarzy i każdy z nich twierdził, że to nerwica. Ja oczywiście porobiłem masę dodatkowych badań, usg jamy brzusznej, kilka kolejnych ekg, tarczycę i profil kontrolny badań krwi, zawartość minerałów we krwi, cukier, holter ekg i Echo serca. Wszystkie badania wyszły ok, poza jednym, ale lekarz kompletnie nic o tym nie mówił. Mianowicie Na Badaniu Echo Serca wyszło, że mam Wiotką Przegrodą międzyprzedsionkową bez przecieków. W internecie praktycznie nic o tym nie można znaleźć, a jeśli już, to nic konkretnego. Wygląda to tak, jakby to było coś mega rzadkiego. Jedni mówią, że to pewnego typu uroda, drudzy, że lepiej nie ćwiczyć. Sam już nie wiem co jest prawdą, a co nie. Kardiolog stwierdził, że wszystko ok z sercem gdy robił echo, nawet nie wspomniał o tej przegrodzie. Moje pytanie brzmi - gdzie leży prawda, co mogę, a czego nie mogę robić i czy jest się czym martwić? Nerwica nie ułatwia sprawy, czasem mam ochotę żeby to wszystko się już skończyło, bo co to za życie, ciągle z jakimiś problemami od dziecka. Proszę o pomoc.