Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ucisk w glowie, dezorientacja,otępienie

tabasko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam 19 lat. Zaczelo sie od tego,ze dwa tygodnie temu, kiedy poczulam sie oslabiona,myslalam,ze bierze mnie grypa, mialam zawroty glowy,potem zaczelam miec dziwne uciski w glowie , bo to nie bol, tylko ścisk, najbardziej na skroniach, na dole glowy i gorze (czolo nie) z kadym dniem coraz silniejszy ucisk, przyy tym silnie otepienie,dezorientacja. Jestem w okresie nauki i nie potrafilam wgl.skupic sie na niczym, chodzilam po domu i nie ogarnialam co sie dzieje, ktora jest godzina, ktory dzien, mama myslala ,ze mam depresje, wiec dawala mi leki na uspokojenie. Bralam tez apap ale nic nie pomagalo. Mialam problemy z pamiecia krotkotrwala, nie pamietalam co robilam od keidy zaczely sie objawy. Zaczelo sie w czwartek,a we wtorek poszlam do lekarza, ktory stwierdzil,ze to przez kifoze, ze mam wysunieta szyje i nie dochodzi mi krew ( tego dnia tez uciski zmniejszyy sie ale pojawilo sie klocie w klatce piersiowej promieniujace ) . Lekarka kazala mi robic cwiczeina na kregoslup, smarowac ketonalem i brac wit.D. Nastepnego dnia wszystko przeszlo,ale stosowalam sie do tego co mi kazala, bo stwierdzila,ze jezeli nie ustapi da mi skierowanie do neurologa. Po 2-3 tygodniach (czyli teraz) uciski znowu wrocily, nie daje rady skupic sie na niczym, dezorienacja rowniez. 2 dni temu pojechalam na SOR i tam do neurologa . Tam neurolog stwierdzil,ze cierpie na napieciowe bole glowy, przepisal mi Nilogrin i Polvertic i kazal zrobic badania krwi i moczu i zapisac sie do poradi neurologicznej w celu dalszego leczenia, tam maja mi robic m.in.rezonans magnetyczny. Dzisiaj bylam u lekarza rodzinnego po skierowanie,a on z kolei podejrzewa nerwice. Udalo mi sie umowic do neurologa juz za 3 dni. Co to moze byc ? Boje sie strasznie,bo nigdy czegos takiego nie mialam i kazdy lekarz mowi co innego. Jestem w trakcie nauki do matury,a nie daje kompletnie przez te uciski z tym rady. Nie wiem co robic.