Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Mam nerwice? Dziwne objawy

Gość Bartek95

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Mam na imie Bartek i mam 21lat. Zacznę od początku - tak będzie najlepiej. Na początku grudnia 2016r. zachorowałem na grype, gorączka itp. poszedłem do lekarza przepisał mi jakieś leki ale nie pomogłem to poszedłem po antybiotyk który również nie pomógł. Dostałem 2 który też nie pomógł i poszedłem znów i dostałem 3 - Moloxin. Miałem brać rano i na wieczór więc brałem. Rano potem na wieczór i gdy na wieczór wziąłem lek miałem przyspieszone bicie serca, osłabienie, kręcenie się w głowie - typowe skutki uboczne leku. Wziałem nastepnego dnia kolejne 2 i znów na wieczór to samo. Leku na 3 dzień już nie wziąłem - odstawiłem. Przyspieszone bicie serca mi zostało, poszedłem po 4 dniach do lekarza zrobiłem ekg które wyszło prawidłowo, przepisał mi magnez, atarox i propanol. miałem zażywać przez 10dni ( w miedzy czasie zrobiłem badania - morfologia, ob, mocz - wyszły dobre). problem nie minął i poszedłem znów, lekarz zalecił mi więcej ruchu, bieganie, aeroby, zdrowe odżywianie i w razie potrzeby przyjmować atarox i propanol. W czasie grypy która nie przechodziła przez cały grudzień szukałem w internecie rozwiązań jak szybko wrócić do zdrowia itp. czytając znajdowałem przeróżne choroby i szukałem objawów u mnie czy nie mam takich i martwiłem się czy mogę to mieć. Teraz jestem już zdrowy nie mam grypy ale przyspieszone bicie serca mi zostało, jestem senny do południa, zimo mi w stopy, mam mokre ( pocą mi się ). Po południu jak leże i np. czytam książkę czy oglądam film to przychodzi moment gdy czuje bicie serca. Jestem przytłoczony. Gdy się kładę wieczorem i się wyciszam by usnąć czuje serce jak mi bije czasem mocniej czasem słabiej, czuje pulsowanie w różnych miejscach a to w głowie, a to w szyi, w brzuchu - no zależy naprawdę, budzę się w nocy - od 2 tygodni mam co noc jakieś sny. Zazwyczaj jak się obudzę rano to jestem ciepły na całym ciele taki inny niż zazwyczaj to było plus przyspieszone bicie serca. Co to może być? Obawiam się, że może to być nerwica ale jaka? Kiedyś 2 lata biegałem i wrócę do tego bo dawało mi to dużo radości z życia ale dopomóżcie mi czy powinien zrobić jakieś badania by wykluczyć inne choroby? może tarczyca? możliwa w tym wieku? a może zapisać się do kardiologa by wykluczyć choroby serca? Kupiłem sobie herbatke dla nerwusów może pomoże:) Pozdrawiam i dużo zdrówka życzę! :)