Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość bysebus

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Pisze ponieważ już sam nie wiem co mam robić. Od początku. W październiku 2015 roku udałem się do lekarza kardiologa ponewaz balowało mi powietrza , miałem zawroty głowy i odczuwalny puls. Bolało mnie pod lewa piersią później ręka i następnie łopatka. Lekarz nic nie stwierdził. Dupa rosła a uczucie trwało dalej. W końcu nabawiłem sie nadciśnienia. Dostałem leki typu nedal i tolera. Wszystko się powoli unormowalo. W między czasie zacząłem chodzić na psycho terapie. Zaczęła mnie bolec głowa. To do neurologa. Neurolog dal skierowanie na rezoanans. Okazało się ze podejrzenie tetniaka. Wykluczono je. Pojawiły się inne objawy takie jak wspomniane bóle ręki , zaczęły dretwiec mi dłonie , ucisk w klattce piersiowej , bóle głowy, pisk w uszach a kiedy się kładę spać to ból piersi i analogicznie łopatka. Dziś obudziło mnie ciśnienie dość duże 160/85 z pulsem 95. Po chwili spadło do obecnego 120/70 puls 73. W zeszłym tygodniu się przeziębiłem i nadal boli mnie czoło. Spokoinie zasnąć nie mogę Bo ww objawy się pojawiają. Podobno drętwienie rak noże być spowodowane właśnie zmianami w kręgosłupie szyjnym. Do tego dochodzą uczucia zimna właśnie na ręce albo pieczenie. Z jednej strony chce normalnie żyć a z drugiej syfony boje się pierdnąć. Boje się tez czy może to jest stan przed zawałowy chociaż kardiolog mówił ze z sercem wszystko Ok. Wiek ze głowa to skomplikowana czesc ciała ale już sobie z tym nie radzę pomimo psychoterapii

Jak boli czoło to zatoki może? Inhalacje rób: rumianek zaparzyć w dwóch litrach wody.Przykryc do naciągnięcia.Wstawić garnek do zlewu,wrzucić czubatą łyżkę sody oczyszczonej,głowę nakryć dużym ręcznikiem niczym parasolem i wygrzewać się oddychając normalnie,niegłeboko :wdech ustami, wydech nosem.Potem wytrzeć twarz,załozyć opaskę na czoło lub czapkę i co najmiej godzinę siedzieć w cieple.Należy chodzić po dworze w czapce na czoło, nigdy z gołą głową, bo zatoki lubią się powtarzać.Jest też spray do nosa w aptece z wody morskiej, który pomaga w niedrożności zatok i nosa.

Aby pozbyć się nadciśnienia nalezy przede wszystkim się odchudzić min. 7% wagi wyjściowej.Jak to zrobić? Odpowiednie odżywianie i ruch.Ponieważ masz problem z zatokami, to nie polecam pływania,choc byłoby tu najlepsze,bo ćwiczy wszystkie mięśnie i dobrze robi na kręgosłup.Ale jak wyleczysz zatoki, to czemu nie....Tymczasem mozesz w domu ćwiczyć pedałując na rowerku treningowym.Zmęczenie fizyczne oddala myśli związane z nerwami.Odżywianie---pięć małych posików o stałych godzinach.Zero cukru,tłuszcze roślinne, dużo warzyw.,ryby...Żadnych pizzy, kebabów, napojów ze sklepu.Pić np. wodę z sokiem z cytryny.,mineralną ..niegazowaną.Na wspomozenie odchudzania jedzenie duuużo warzyw.Tu polecam leczo z samych warzyw przyprawione obficie ziołami prowansalskimi, nie solić!Sól ,cola, kawa,alkohol podnoszą cisnienie.Skład: cukinia, papryka czerwona,,cebule, pomidory lub przecier domowej roboty.Warzywa pokrojone dusic na oleju kujawskim podlane wodą 15 minut, pote dodać pomidory, przyprawić i dusić jeszcze 5 minut.Można zrobić większą ilość i trzymać w słoiku w lodówce nawet trzy dni.Można jeść z małą kromką chleba razowego lub z ryżem.Na ciepło lub na zimno.Jest to b, smaczne.Poza tym możesz zrobic pastę rybną: 1makrela wędzona rozdrobniona,dwie duszone cebule,starte dwa ogórki kiszone,posiekane dwa jajka na twardo.Wymieszać i dodać dwie łyżki oleju.I do słoiczka do lodówki.Zjeśc naj[później do następnego dnia.Poza tym pierś z kurczaka z ryżem i surówką..itp. lekkie dania.Pozdr.Czyli najważniejsze lekkie jedzenie ,dużo warzyw i ruch, ruch ,ruch.

A moze idx na rehabilitację do gabienetu doświadczonego fizjoterapeuty??Teraz tyle gabinetów jest....Za 300 zł możesz mieć zabiegi na dwa tygodnie.Może to na kręgosłup ci pomoze?Jakiś masaż, laser, utradźwięki ,prądy czy cos tam....może warto spróbować....