Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Pulsowanie w obrębie brzucha.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam dość męczący problem - mianowicie zaczęło mi dziwnie *pulsować* z prawej strony brzucha. Nie jest to pulsowanie serca, ponieważ bije w zupełnie innym rytmie i pojawia się co jakiś czas. To takie pulsowanie pomieszane z bulgotaniem. Dodam, że od jakiegoś czasu zauważyłam u siebie objawy nerwicowe, codziennie boli mnie coś innego, to głowa, to noga, to mi duszno, to mi serce szybciej bije - ale potrzebuję opinii, czy takie bulgotanie i pulsowanie w brzuchu jest czymś poważnym, a nie zwalaniem wszystkiego na nerwy. Pomóżcie, bo odchodzę od zmysłów. Do lekarza mogę iść dopiero pod koniec tygodnia, a nie ukrywam, że chodze do niego często i nie chcę, żeby pomyślał, że jestem nienormalna i wymyślam sobie co rusz to nowe objawy. Liczę na Was.

Zrób sobie USG jamy brzusznej,tylko przed kilka dni bierz espumisan, który wyeliminuje gazy,które zasłaniają obraz USG.Wtedy oprócz watroby, pecherzyka, trzustki itd. lekarz oceni aortę brzuszną.na bulgot dieta lekkostrawna i pij kminek z majerankiem.Nalezy zmielić obydwa w młynku w proporcji wagowej 1:1 ,wymieszać i trzymać w słoiku zakęcanym. Uzywać 4 razy dziennie po pół łyżeczki rozmieszane w kieliszku letniej wody.Działa korzystnie na jelita: przeciwzapalnie i rozkurczowo.