Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Uczucie jak po mocnej kawie - a serce dośc spokojne

Gość Marek J

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od jakiegoś czasu (około pół roku) walczę z *czymś*. Zaczęło się od kołatania serca i napadów roztrzęsienia połączonych ze skokiem tętna i ciśnienia...... Szczególnie po drzemce po pracy potrafiłem wstać skołowany i z walącym sercem. nie wspomnę już o wieczorach, walce o sen..... Zrobiłem wszelkie badania serca - echo, holter, próba wysiłkowa - wyszły tylko pojedyncze skurcze dodatkowe. Lekarz stwierdził że nawet nie mam co myśleć o sercu..... Badanie krwi- wszystko dobrze, tylko potas na dolnej granicy..... No i jak już się upewniłem że nie jestem na prostej drodze do zawału to serce odpuściło.... A raczej ja odpuściłem sercu bo zauważyłem że to nie ono jest winne..... Ale praktycznie codziennie popołudniu / wieczorem mam wrażenie że mnie nosi..... Najłatwiej to porównać do uczucia kiedy wypiło się za mocną kawę i trzęsie mnie w środku na granicy wybuchu...... Co dziwne mierząc ciśnienie i tętno są one w normie....... co najwyżej lekko podniesione do 135/80 i tętno 70. Więc czuję się że we wnętrzu się gotuje ale serce pozostaje spokojne..... Nie piję kawy, herbaty ani coli, stresu mam w życiu w sumie nie za dużo.... Powoli zaczynam psychicznie siadać bo chodzę codziennie po domu jak szerszeń, popijam herbatki z melisy i marzę o tym by normalnie zasnąć..... Czy to może być nerwica czy może mam nadmiar hormonów nadnercza? Czy ktoś z tego opisu może coś wyłowić i wskazać drogę? Pozdrawiam Marek