Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Boliące serce

Gość dorota ry2001

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dorota ry2001

Od kilku miesięcy raczej w ciągu 1 miesiąca boli mnie serce jest to uczucie uciskowe ale gdy mnie boli nie moge zlapac wiekszego oddechu ciągle biore małe oddechy czasami z niewiadomych powodów moje serce zaczyna boleć , jestem bardzo nerwowa nauką i życiem , mam dopiero 15 lat martwię się doradzcie mi co mam zrobić

To nie musi być serce.Może to być ból mostka przy bocznym skrzywieniu kręgosłupa.Dobrze, by cię zbadał lekarz ortopeda zajmujący się wadami postawy lub pediatra aby zobaczyć czy nie masz asymetrycznej sylwetki.Przy skoliozie w odcinku piersiowym żebra z jednej strony mocniej naciskaja na kręgosłup.ten nacisk za pośrednictwem żeber przenosi się do przodu i zebra naciskają na mostek.To trzeba sprawdzić.Możesz jednak łykać jakiś czas Magne B6 i kup sobie neospasminę lub nervosol i pij w razie nagłego ,,bólu** serca i sprawdź czy zadziała. Zamiast normalnej herbaty pij herbatę z kwiatu głogu sypaną do zaparzanioa.Głóg ma b. korzystne działanie na serce.Możesz też pić na zmiane z herbatą z dzikiej róży.Oczywiści sypaną,a nie w saszetkach.Oprócz tego dobry jest tez miód rzepakowy.Należy wieczorem nalać pół szklanki zimnej przegotowanej wody i wrzucić łyżeczkę miodu.Niech stoi do rana, rano po przebudzeniu zamieszać i wypić.Miód rzepakowy zawiera substancje korzystne dla serca.I niejedz czipsów,paluszków i tego typu śmieci, tylko pestki ze słonecznika, dyni, orzechy włoskie i lakowe.Zawierają korzystne dla organizmu tłuszcze roślinne.No i ruszaj sie codziennie, nie siedź bez ruchu.Rower, gimnastyka,szybki marsz z kijami w miłym towarzystwie...