Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Kochani u mnie tez stwierdzono Nerwice...dziś wiem ze wzięła się ona od niedoboru magnezu w organizmke..wszystkie objawy takie jak kołatanie serca,duszności i pieczenie w klatce piersiowej itd. Minęły po kilku tygodniowym uzupełnianiu magnezu w moim organizmie. Dlaczego lekarz tego nie powiedział? Dobre pytanie :) wszyscy zarabiaja na naszym kupowaniu leków większość nerwic bierze się z niedoboru magnezu wyplukany magnez daje się we znaki i prowadzi do chorób nerwowych i depresji. Wskazówka dla ludzi u których nerwica wzięła się znikad jak w moim przypadku. Sprobojcie może i wam pomoże. Zaznacze ze badania krwi nie wykaza niedoboru magnezu ponieważ w krwi mamy go tylko 1℅. Życzę zdrowia kochani :) mam nadzieje ze pomoglam :)

Witam. Też podejrzewam u siebie nerwice. Bez zadnych przyczyn dochodzi do drżenia ciała. Dzieje się to przeważnie w towarzystwie. Zawsze do siebie mówię, że nie ma powodu do strachu, o co Ci chodzi, a jednak to się nasila. Zaczeło sie to bodajże 2 lata temu w święta. Byłem u znajomego w któryś dzień świąt w domu. Byli tam znajomi, jego rodzice i znajomi rodziców. Wszystko bylo wporzadku dopoki nie musialem podniesc kieliszka. Doslownie reka mi tak latała, że zanim kieliszek dotarł do moich ust połowa się wylała. Od tamtego momentu mam paniczny lęk do podnoszenia w towarzystwie szklanki, kieliszka. Mimo tego ze sobie wmawiam, że nie ma sie czego bać gdy dochodzi do feralnego spotkania zaczyna się drżenie. Jak sobie poradzić z tym czymś. Proszę o pomoc. Ewentualnie rozmowe na mail luki321@gmail.com

U mnie tez zawsze objawy nasilają się przy ludziach...ale próbuje zająć swoje myśli czymś innym czymś przyjemnym..wypić ciepła herbatę i się zrelaksowac. Nadal uzupelniam niedobory magnezu i pomaga. Trzeba znaleźć cos co nas odstresowuje np.kąpiel w moim przypadku :) lub ucieczka myśli w hobby lub cos co się bardzo lubi w moim przypadku to akurat wszystko co związane z końmi. Nie możemy skupiać swojej uwagi na strachu. Gdy czujemy ze dopada nas atak najlepiej odrazu reagować zająć się czyms. Byle by tylko nie myśleć o tym co wzbudza w nas strach :)