Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość elson

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam 22 lata i nie wiem co robic. Od pewnego czasu mam napady lekowe pozniej mialam kilka dni napadg dusznosci ktore utrzymuja sie do dzis bylam z tym na izbie zrobiono ekg i nic nie wykazalo. Bola mnie nogi od kolan w dol i marzne w nie. Od dawna mialam zawsze zimne stopy i dlonie a teraz nawet pol nogi mam zimne. Co to moze byc dodam ze lekarz przepisal mi jakies tabletki przeciwlekowe. Czesto sie mecze mawet jak wstane z lozka wtedy serce tak mi wali ze szok. Co robic?

Może masz słabe krążenie.Jest ziołowy wenoforton do picia na poprawę krążenia.Ale rezultat dopiero odczuwalny po kilku tyg. Co najmniej po miesiącu.Mój kolega uzywał i po jakichś 5 tyg. było lepiej.Albo kup sobie esceven.Dobrze tez wykonywac ćwiczenia.Kup sobie takie drewniane wałki do masażu i nawet jak siedzisz na krześle kładziesz wałki na podłodze i jeżdżąc nimi w przód i w tył nmasujesz stopy,tak samo mozna masowac dłonie.To poprawia krążenie.Mając zimne dłonie mozna zrobić tak: podnieśc wyprostowane ręce do góry w pionie.Potrzymać ze dwie minuty,a potem szybko opuścić.Wtedy krew, która z rąk odpłynęła, szybko do dłoni napłynie i natychmiast w ręce cieplej. Należy się duzo ruszać, nie siedziec długo w jednej pozycji.trenować w domu na rowerze treningowym,albo po schodac sie przelecieć.Rano po przebudzeniu już na łóżku zrobić kilka ćwixczeń: nawet na leżąćo: krążenie w kostkach, ruchy nóg poniżej kostek w lewo-w prawo, oraz w górę- w dół i krążenie.Potem usiąść,noiogi na podłogę i krążenie ramion, i nóg.Potem wstać, krążenie tułowiem,skłony,krążenie głową itd.Poranny ,,rozruch** codziennie.I pić herbatę z kwiatu i owocu głogu ,,sypaną** zamiast normalnej herbaty.Dobrze robi na serce.