Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ciśnienie, pomocy

Gość 332211Julka

Rekomendowane odpowiedzi

Gość 332211Julka

Poradzicie bo troche mnie to zestresowalo a moze niepotrzebnie.. cały dzien było wszystko ok, położyłam sie do lozka, zamknęłam oczy i nagle czuje takie zawroty głowy mocne. Nie przejęłam sie bo jakby u mnie to standard ( jestem osoba bardzo znerwicowana) ale nie mierzyłam dzis ciśnienia wiec jeszcze wstałam zeby to zrobić. Zawsze mierze kilka razy ale popatrzcie... Pierwsze: 116/74/66 Drugie: 117/78/55 Trzecie: 158/78/60 Czwarte: 113/75/70 Robiłam te pomiary z moze 30 sekundowa przerwa.. mam ciśnieniomierz elektryczny i wiem ze one potrafią mylić ale jesli nie to czy to możliwe ze miałabym taki nagły wzrost ciśnienia?... teraz to juz wgl czuje ze mnie głowa boli i oczy i na pewno mam wyższe.

Gość 333221Julka

Wzięłam bibloc 2,5 mg, ciśnienie spadło i juz nie zamierzam mierzyć ale mam uczucie rozpalonej twarzy. Boli mnie cała głowa tak bardzo ze az mi niedobrze, z tylu i na skroniach przede wszystkim. Jestem osoba ze znacznymi skłonnościami do nerwicy, albo chorująca na ta chore nawet, nie leczę sie wiecej niż wlasnie przyjmowanie beta blokerów. Raczej jestem niskocisnieniowcem - zawsze ok 126/70 z pulsem różnie bywa. Boje sie ze to wylew, udar albo cos takiego.. ze jak zamknę oczy i zasnę to sie nie obudzę albo ze ciśnienie mam takie wysokie, ze nawet nie wiem a mam ze 180/100! A juz nie chce mierzyć i sie nakręcać.. jest 3:30 w nocy i jestem zupełnie sama :(

Po co mirzysz kilka razy pod rząd.? W jakim celu? A ciśnieniomierze niektóre źle wskazują jak jest za krótka przerwa między pomiarami. Przecież to niemożliwe, by tak szybko skakało cisnienie i natychmiast wr ociło do normy.Jeśli zaś masz często ciśnienie zbyt niskie i z tego powodu zawroty głowy, to nie nalezy wykonywac zbyt gwałtownych ruchów,np. szybko wstawać z leżenia lub odwrotnie.Tak samo przy zbyt wysokim cisnieniu. Jeśli ciśnienie jest za niskie i z tego powodu jest senność,słabośc, to wystarczy napić się ziela rozmarynu i już podnosi sie o 10-15 i czujemy sie lepiej. Tylko spokój.!!!!

Witam i serdecznie pozdrawiam , leki zawsze bierze się systematycznie o tej samej porze , pij 3x dziennie herbatę z melisy na uspokojenie , po prostu wpadasz w histerię wyluzuj , nie mierzy się kilka razy pod rząd ciśnienia bo sfiksujesz , trzymaj się zasady , systematycznie bierz leki , pij dużo wody , szczególnie rano do godziny 12 , powinnaś mieć wypite z przerwami 750 mililitra , nie cały litr . Z braku wystarczającej ilości wody w organiżmie masz zawroty i wirowanie jak kładziesz się do łózka spać .

Julio, ciśnienie 140 na 83 uważasz za podwyższone?!!!! Bez przesady.Człowiek NIGDY nie ma stałego ciśnienia .Ono BEZ PRZERWY sie zmienia.Inne gdy leżysz, inne gdy idziesz opo schodach, inne gdy sa emocje pozytywne bądź negatywne....Pij systenmatycznie ziółka na uspokojenie,ruszaj sie,ćwicz i nie pękaj.Inaczej zapędzisz sama siebie w kozi róg. A jesli chodzi o panikowanie,że od cisnienia ,które na chwil e sie podwyższy, dostaniesz udaru czy zawału, to już głupota.Udaru to dostają ludzie ,którzy latami non stop mają za wysokie ciśnienie, palą papierosy...itd...,a nie ty, co z emocji ci na chwile podskoczy. Nie świruj.