Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Paweł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, tydzień temu w niedzielę poszedłem dosyć późno spać (ok 5 nad ranem), obudziłem się o 6 z dusznościami, kołataniem serca, pojawił się też znaczny niepokój, cały się trzęsłem (myślałem, że z zimna) (chyba od tych duszności), powtórzyło się to jeszcze kilka następnych nocy, byłem na ekg, wykazało ze mam dodatkowe kurcze serca nadkomorowe, potas miałem na minimum, sód też, dostałem aspargin do brania, jednak co noc było to samo kołatanie serca, straszny niepokój, nie wiedziałem co ze sobą zrobić, to było straszne :( dodatkowe kłucie w klatce piersiowej (nie tylko po tej stronie co serce), pod pachą i na plecach też. zrobiłem morfologie, ob i hormony tsh antytpo, ft3 i ft4, wszystko w normie. Mam dodatkowo astme oskrzelową. echo serca wykazało, skłonność płatka mistralnego do wypadania. Dostałem propranolol 10mg i xanax 0,5 po 1 tabl. do brania, pomogło, tylko po tych lekach od razu ide spać, akcje z nerwicą zaczynają sie dopiero pod wieczór. Wcześniej nic takiego nie miałem, byłem nerwowy, ale akurat ostatnio nie miałem powodów do nerwów, nie piję, nie palę, zero nałogów, jestem dosyć chudy 63kg/173cm, czy są jakieś badania które jeszcze mogę zrobić? czy są jakieś hormony które mogły to spowodować? zaobserwowałem także zanik całkowity libido, po xanaxie następnego dnia jestem otumaniony a moja praca wymaga pełnego skumienia, jak to możliwe, żeby jednego dnia tak wszystko poleciało? pomóżcie :( przedtem non stop chciało mi się spać w dzień, więc 4 x wziałem takie tabletki z uzupelnieniem mineralow i witamin i kofeina, po nich jednak serce tez klulo, nie wiem czy to ma znaczenie. Czy wynik tsh 1,9 moglbym falszywy? (bo nadczynność tarczycy bardzo pasowała do moich objawów)