Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołotanie serca, złe samopoczucie

Gość Damian94

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Damian94

Witam. Mam 22 lata i problemy z kołotaniem serca i złym samopoczuciem, codziennie. Historia zaczęła się miesiąc temu podczas jazdy samochodem, zaczęło strasznie mi strasznie mocno i szybko bić serce, do tego strasznie źle się czułem. Ledwo dojechałem do domu i wezwałem pogotowie. Panowie przyjechali, zbadali mnie i stwierdzili, że wszystko jest w jak najlepszym porządku. Dali tabletkę na uspokojenie i powiedzieli, że mam się nie denerwować. W ciągu następnych tygodni praktycznie codziennie miałem kołotania serca, szybkie bicia, stwierdziłem, że to przez nerwy i jakoś z tym żyłem. Jednak od ostatnich paru dni cały czas źle się czuje, jestem osłabiony, cały czas mam kołotania serca, brak apetytu, został mi suchy kaszel po przeziębieniu. Wczoraj wieczorem byłem na pogotowiu, lekarz mnie zbadał stetoskopem i stwierdził, że serce bije prawidłowo ALE za szybko. Dostałem 10mg WZF Propanolol, gdy objawy będą się powtarzać to mam iść do rodzinnego po receptę na propanolol ewentualnie skierowanie do poradni kardiologicznej. Dzwoniłem prywatnie do jednego z najlepszych kardiologów w mieście i niestety trzeba poczekać kilka dni na wizytę. Ciśnienie mam książkowe, cukier też. Ostatnio w weekendy bardzo długo śpię, dzisiaj do 11:50. W nocy mam śni mi się, że jestem u lekarza i bada mi serce. Rano nie mam nawet chęci wstania z łóżka, źle się czuję, serce wali jak oszalałe... Czekam na wizytę u kardiologa i nie wiem czy przejmować się czymś poważnym czy może to być po prostu nerwica sercowa?

Chyba trzeba zbadać krew- hormony tarczycy plus poziomy elektrolitów.Pzry chorobie tarczycy moga być sercowe sensacje.Warto to sprawdzić.Poza tym pomysl czy nie piłes napojów energetycznych ,izotonicznych, coli w dużych ilościach.Albo ,nie daj Boże jakieś uzywki....Zaburzenia rytmu serca mogą byc najczęściej spowodowane długim wzmożonym napięciem nerwowym, używkami lub stresem.Na razie spróbuj pić melisę.Albo dziś niedziela,jdź do szpitala na dyżur świąteczny, gdzie od ręki cią zbada kardiolog--oddział kardiologii tam na pewno jest.

Gość DAMIAN94

Witam, dziękuję za odpowiedź. Używek żadnych nie przyjmuję, nie palę, nie piję. Napojów energetycznych i izotonicznych też nie spożywam, raczej jestem anty do takich rzeczy. Na pogotowiu byłem, lekarz stwierdził, że wszystko jest OK ale tylko na podstawie badania stetoskopem, więc dla mnie to żadne badanie.