Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica ? ok zyje razem z nia

Rekomendowane odpowiedzi

Raz mi się udało najwięcej pomogła mi psychoterapia i bioenergoterapia. Leki brałam krótko i w najniższej możliwej dawce. Chociaż dopiero trzeci lek był trafiony i mi pomagał. Byłam dwa miesiące na zwolnieniu i dalej pracuję.trzy lata miałam względny spokój. psycholog nauczyła mnie dystansu. Mam dużo problemów żyję w przewlekłym stresie ale radziłam sobie bo jestem oparciem jeszcze dla czterech osób. Niestety nałożyły mi się choróbska a traktowanie przez lekarzy jest momentami nie do przeżycia dla mnie, zmiana dyrektora na psychopatycznego i skończyły pieniądze a przez chorobę i operację syna jestem zapożyczona także nie mam na wizyty prywatne. Teraz nie wiem co robić. Muszę pracować a nie daje już rady na wizyty i badania koszmarne terminy... Nerwicowiec musi żyć higienicznie...Polecam bioenergoterapię. Co mogę doradzić psychoterapię raczej na NFZ bo jak zabraknie nie a litości...Psycholog płatny albo za 14 miesięcy...Trzeba znaleźć coś za czym się tęskni , co cieszy i co lubi się robić...I małymi kroczkami bo cudów tu nie ma...

Kochani ja z tym męczę się 2 lata ale ostatnie 2 miesiące to koszmar, ataki mam 2 razy w tygodniu, skok ciśnienia, ucisk w klatce piersiowej, zawroty głowy, zaraz stracę przytomność, wrażenie że serce dziwnie bije, myśli że umieram, sucho w buzi, bulgotanie w jelitach i muszę do toalety, oj straszne uczucie, zaczynam płakać.... Na pogotowiu byłam kilka razy, wyniki OK tylko niski potas, podają dożylnie, recepta na potas i proszę łykać my nic złego u Pani nie widzimy. Jestem załamana byłam u psychiatry, powiedział że mam zaburzenia nerwicowe, dostałam Afobam (łykam jedną-czwarta tabletki gdy już jest bardzo źle, bo ten lek uzależnia ale mi pomaga), do tego codziennie rano 1 tabletka Mozarin 10 mg. Staram się jakoś żyć, mam wspaniałego męża i dzieci, mam dopiero 36 lat. Do tego stanu doprowadziła mnie praca a dokładnie pseudo koleżanki, teściową też mam *upierdliwą* wszystkiego się czepia. Jestem osobą która stara się robić tak żeby nikogo nie urazić, zawsze uśmiechnięta (pozory), wszystko biorę do siebie.