Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wysoki puls i drętwienie rąk i nóg

Gość Justyna

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem. Od dłuższego czasu mam puls koło 90. Ostatniej nocy gdy mierzyłam miałam 75. Po położeniu się zaczęłam czuć mrowienie na twarzy, drętwiały mi ręce i nogi, serce bardzo szybko mi biło i miałam dreszcze. Jak zmierzyłam ciśnienie, puls miałam prawie 120. Nie mogłam wziąć głębokiego wdechu. Od tamtej pory czuje kłucie w klatce piersiowej. Bardzo się tym martwię bo mam dopiero 17 lat :( nie wiem co to może być, czytałam dużo o nerwicach serca itp. niektóre objawy są podobne ale nie wszystkie...
czesć justyna. ja miałam to samo...dretwiało mi całe ciało, miałam wrazenie , ze nie mam ciała...do tego zawroty głowy, brak rownowagi, drętwienie jezyka, serce waliło mi jak oszalałe, nie mogłam oddychać...myślałam ze umieram...trafiłam do neurologa, ktory stwierdził że to nerwica lękowa z napadami paniki...zaczełam się leczyć ...pomogł mi neurol, na początku objawy były nadal tak silne ale z biegiem czasu zaczęły ustępowac i dopiero wtedy postanowiłam sięgnąc po książki z psychologi, dzieki którym wiele zrozumiałam o moim lęku...udało mi się na tyle wzmocnić psychicznie, na tyle zmienić moje podejście do sytuacjii w ktorych czułam tamte objawy,ze nie biore tego leku od trzech lat...nie jest idealnie, bo czasami miewam zawroty głowy i mam wrażenie że zaraz będe miała atak paniki ale wtedy sobie powtarzam, że ,,musze glębo, na ile potrafie spokojnie oddychać,,,, wtedy to mija...neurol biore dorażnie i bardzo żadko..jak masz szanse również na psychoterapie to prubuj...ja czytam ksiazki, sama dużo sobie pomogłam...życzę powodzenia...
Wiesz Radson moze tobie piwko pomaga ale nie nam. Tez cierpie na nerwice lekowa z napadami paniki. Niekt nie zrozumie tego uczucia dopoki sam nie zachoruje. A ty nakrec sie sam dupku i jesli masz pisac takie komentarze to lepiej nie pisz nic bo to wkurwia troche. Nakrec sobie mozg zebys troszke zmadrzal a moze kiedys zrozumiesz co znaczy miec atak paniki choc nie zycze tego najgorszemu wrogowi ...
Gość Ewuschka
W dniu 5.02.2008 o 19:26, Gość Eliza napisał:

hej. ja też mam 17 lat i takie same dolegliwość. serce czasami mi przyspiesza do 150 udezen na sekunde. badania nic nie wykazaly ;/ nie wiem co to moze byccc. 😞

Jak serce przyspiesza i potem powoli zwalnia to nerwica. Gdyby gwaltownie zwolnilo to juz problem kardio.