Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Problemy po zmianie leku z Metocar na Concor

Gość Delo

Rekomendowane odpowiedzi

W sierpniu, nazajutrz po imprezie poczułem się źle, serce dziwnie mi pracowało, miałem omdlenia, więc udałem się do szpitala. Tam stwierdzono zaburzenia rytmu serca, czyli chorobę z której w teorii wyleczyłem się w 2013 po paru latach starań. Lekarz w szpitalu przepisał mi Metocar i zlecił konsultacje w poradnii kardiologicznej. Do czasu wizyty u lekarza brałem przepisany lek i jasno stwierdziłem, że serce bije mi równiej niż kiedykolwiek wcześniej, dodatkowych skurczy było naprawdę bardzo mało. Przyszło do wizyty, założono mi Holtera, jego wynik był dobry, jednak lekarz zmienił mi lek na Concor i od tego momentu non stop czuje znowu dodatkowe, częste skurcze. W 2013 brałem ten właśnie lek i wydobrzałem na tyle, że kardiolog stwierdził, że mogę odstawić tabletki, ale potem zacząłem się źle prowadzić i dolegliwości wróciły, co czułem jeszcze przed tym sierpniowym, tegorocznym zasłabnięciem. Nie wiem czy to tak ma być i ten Concor zacznie działać po czasie, ale naprawdę różnica jest kolosalna. Metocar podano mi w formie kroplówki w szpitalu i od razu serce pracowało normanie. Potem przez około miesiąc brałem go w domu i nadal było ok, a teraz nie jest i tak się właśnie zastanawiam czy udać się ponownie do lekarza czy może jednak skoro ten Concor mi pomógł lat temu trzy, to jest po prostu najodpowiedniejszy dla mnie mimo tego, że teraz nie czuje, żeby dawał jakieś efekty w przeciwieństwie do Metocaru.

Ja tez kiedyś byłam na metocardzie a potem wpisano mi concor. Tez było mi po nim gorzej i to wiele. Serce bili nie równo raz szybciej raz wolniej . Teraz jestem na bosocardzie i jest dobrze działa jak metocard kiedyś ale jest nowszym lekiem niz metocard biorę raz na dobę jedna25. Na skurcze komorowe brałam 2 lata rytmonomor 150 2 razy dziennie. Ustąpiły ale teraz znowu są jak biorę bosocard nie wiem co jest z tym serduchem. Wali jak cholera mam 94 średni rytm na dobę. A bije nieraz po 130 przez 2 godziny. Dlatego jestem na bisocardzie.