Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Usuwane linki z forum

Gość dlatego!

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak Ola napisała. Usuwane są linki, które są zwykłą reklamą i nijak nie pomagają w danym wątku. I wbrew temu co napisałaś raczej nie ma linków do stron głównych forów (z ciekawości - proszę ewentualnie wskazać takie wątki). Takie stanowisko wynika z tego, że swego czasu było bardzo dużo postów, które zawierały sam link do jakiegoś forum czy strony. Teraz jeżeli usuwam to właśnie też coś takiego. Zwykle jest tak, że jeżeli ktoś chce pomóc, zna odpowiedź na pytanie to poda link do odpowiedzi, jeżeli chce zareklamować to poda link do strony głównej. Większość osób nie wstawia linku drugi raz, zapewne zdaje sobie sprawę, że nie warto tracić czasu, ale też jest kilka osób, które regularnie wstawiają linki reklamowe, wykorzystując to, że nie ma konieczności logowania. Oczywiście przed usunięciem danego linku sprawdzam co pod nim się znajduje, także jak to jest sam link do strony głównej, ale zwykle nic nie ma co może mieć związek z dyskusją. Nie wiem które forum jest *wywyższane*, ja znam dwa kardiologiczne, które warto polecić, tj. FORUM Funduszu Serce Dziecka oraz na gazeta.pl. Szkoda, że są zamknięte nawet do czytania. Nie jestem z nimi nijak związany, nie mamy żadnego *tajnego porozumienia* o wzajemnej promocji. Oba te fora nie opierają się na linkach z innych for, a mają swoje solidne podstawy. Ale jest też kilka innych, które od miesięcy stoją w miejscu, mam nadzieję, że ich właściciele nie obwiniają tym stanem żadnego administratora innego forum, który usuwa do nich linki reklamowe. Nie jest to moje żadne kuriozum, po prostu forum to jest otwarte, bez rejestracji, każdy może szybko coś napisać, też wstawić reklamę. Na innych forach, gdzie jest konieczność rejestracji takie osoby się upomina albo blokuje. A i zwykle problemu takiego nie ma, bo osobom reklamującym nie chce się rejestrować tylko po to aby wstawić reklamę, która mile nie będzie widziana i najpewniej zostanie usunięta.