Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból po prawej stronie i uczucie przeskakiwania żebra

ilunia

Rekomendowane odpowiedzi

Ilunia. Co u Ciebie? jak bolesci? Chyba rozumiem Twoje problemy i bole pod zebrami . Mam to samo.Mam 2 tygodnie. Czy ma mnie to bolec cholernie pare lat? Nie moge sie schylic bo boli,lezec na boku,kaszlec,napinac miesni brzucha,podnosic sie z pozycji horyzontalnej. Strzelilo mi cos przy wysilku pod zebrem i cholera boli. Jak wypuszczam powietrze to w ostatniej fazie czuje rzezenie w plucach. Jak nabieram powietrza na maksa , to czuje bol w barku po bolacej stronie !!! Please Pomocy :( m1g@wp.pl
Czesc wszystkim czytam wlasnie troszke stare posty Michala i Iluni. Mam identyczne objawy od kilku dni. Wczoraj bylam u lekarki swojej. Stwierdzila ze to moze byc ropien plucny wyladowalam u chirurga. Stwierdzil zapalenie nerwu miedzyzebrowego. U mnie wywoalane to jest prawdopodobnie polpascem. Bo u mnie to prawdopodobnie bylo tak - moje dzieciaki wlasnie choruja na ospe a wirus ospy wywoluje polpasca ktorego ja wlasnie od tego dostalam a z kolei polpasiec wywoluje miedzy innymi zapalenie nerwu miedzyzebrowego.. bol niesamowity po prawej stronie, jest miejsce ktore boli najbardziej jak tam sie dotkne rzchodzi sie na plecy i bok. Boli spore miejsce ale wlasnie jest ten jeden punkt ktory po dotknieciu boli najbardziej, to jedno mieksce... Lekarz przepisal mi na to Majamil. Zycze Wam wszystkim zdrowia :)
A w ktorym miejscu dokladnie cie boli tzn to miejsce...jajuz 2 tygle sie męcze....zrobilem 4 pompki 2 tygle temu i mam problem od tamtej pory 2 dni boli pod zebram 2 dni nie boli ale pod wplywem ucisku dokladnie na zebro duzy bol jakby siniak tam był.......co to moze byc...samoistnie takze mnie boli raz mocniej raz lzej mnie dokladnie boli gdy naciskam na koncowke dolnego prawego żebra pozdrawiam
Gość Jarek z Londynu

Witam Wszystkich, Powiem tylko szok, duzo ludzi ma podobne bole i nikt nie wie co to jest. Pocieszcie sie ze ja mam to samo , teraz mam jescze wiekszy problem. Bole pod prawym zebrem mam od lat boli mnie nawet teraz , tez bylem w szpitalu , robili mi wszystkie mozliwe badania procz jednego ( Gastroskopi) i dalej boli . Zero pojecia o co chodzi , czasami mialem wrazenie ze to przez dzwigniecie czegos ciezkiego , potem z kolei zorientowalem sie , ze najprawdopodobniej jest to zwiazane z nieregularnym jedzeniem , bol przychodzi z glodem. Kolega w pracy powiedzial mi ze mial kiedys taki sam bol i to byly wrzody na dwunastnicy. Mam wrazenie , ze to jest to , dal mi KIT PSZCZELI i powiedzial zebym po 8-10 kropli na luzke cukru spozywal dwa razy dziennie rano i wieczorem, a ze jetsem kompletnie nie systematyczny , bralem KIT pszczeli tylko czasami przez pare lub nawet co drugi dzien i zaczalem jesc troche inne zeczy , ( sprawdzcie diete dla wrzodowcow dwunastnicy) , i bol odszedl. Problem w tym ze on i tak automatycznie przychodzi i odchodzi , nie wiem wiec , czy to byl skutek Leku od kolegi typu KIT PSZCZELI , czy autosugestia , moze zmiana jedzenia a moze poprostu sobie poszedl w piz... oczywiscie Kitu kropelek juz nie biore , jem co jadlem wczesniej , moze nie do konca i czasami ten bol powraca nie jest juz tak silny jak wczesniej. To to jest nic teraz mam inny mega problem, Rzezi mi cos plucach przy glebokim wdechu cos tam zgrzyta na dole w plucach , paranoja 100% nie wiem czy mam sie do trumny polozyc i czekac mam dopiero 34 lata wygladam na 20 , w ogole sie podobno nie zmieniam od lat , czy zrobic przeswietlenie , boje sie isc do lekarza ,tu w Londynie sami idioci sa na wszystko daja paracetamol, co bedzie jak to rak , wariuje w srodku jestem w szoku. Jak by ktos cos wiedzial , ludzie dajcie jakas rade moze jescze troche pozyje Dzieki moj priv mail jarek34@yahoo.co.uk

Gość crisz2424

Witajcie.odnosnie waszych boli mam tak samo .pod prawym zebrem cos przeskakuje a do tego kilka przepoklin w okolicy pepka i brzuch wzdety czasami jak balon do granic wytrzymalosci.lekarz chirurg stwierdzil iz to klikanie z problemem oddechu przy schylaniu to skutek rozbudowanych miesni na silowni( tak maja podobno niektorzy ludzie).natomiast okropny bol pod prawym zebrem i czasem pod lewym oraz wzdety brzuch jest dalej nie wiadomom .czekam obecnie na gaskostropie ,wykluczyli kamienie w woreczku .omoprazol pomaga jedynie na zgage przy refluksie czego nie wykluczam(suche gardlo wzdety brzuch po posilkach i kawie ranne krwawienie z przelyku, zgaga ,swiszczacy oddech,oraz cofanie jedzenia).lekarz stwierdzil ze zoperuje mi przepukliny dopiero po zapoznaniu sie z problemem w brzuchu wiec cierpie i czekam .pozdrawiam

Hej nas tez dopadl ten straszny bol wraz z narzeczonym bardzo duzo pracujemy co za tym idzie w okresie zimowym ciagle przeziebieni, oslabieni, niedoleczeni bo ciągle w pracy...ciągle infekcje wsrod sasiadow ksywa gruzlicy...zaczelo sie w zeszlym roku kiedy kolejny raz bylismy przeziebieni...temperatura, mokry kaszel bardzo meczacy zatykajacy oddech. Przy ktoryms z kolei atakow kaszlu pojawil sie straszny bol w prawym boku na wysokosci zeber. Bol byl tak silny, ze ryczalam z bolu..bolalo przy oddychaniu, bolalo przy kazdym nawet najmniejszym ruchu tak mocno, ze lzy same plynely. Partner chcial wezwac pogotowie bo nawet do toalety sama nie moglam dotrzec... Kupil mi Gripex Max, saszetki Vicks, masc Vicks Vaporub, ACC Optima wszystko na przeziebienie chociaz jak tylko sie lepiej poczulam lekarz stwierdzil zapalenie oskrzeli...wspomnialam o bolu w zebrach to lekarz powiedzial, ze przyczyna ogniska zapalnego moze byc zalegajaca wydzielina. Przepisal nowe medykamenty, ktore na szczescie pomagaly m.in. były plastry na bole miesni po tygodniu bol minal. Miesiac pozniej ponownie zlapalam przeziebienie bol w zebrach powrocil...zastosowalam powyzszy zestaw bol na dobre minal. Pozniej to samo spotkalo mojego partnera...poniewaz konczyl brac leki po kilku dniach jak tylko lepiej sie poczul to problem bolu w zebrach i odczucie klikajacego zebra ma przy kazdej infekcji...