Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Andrzej J

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o zinterpretowanie wyników holter 24.Rytm zatokowy,średnia HR 79/min,min HR 41/min,max HR 130/min,zanotowano pojedyncze pobudzenia przedsionkowe,w godz nocnych kilka epizodów bradykardii zatokowej z min HR 41/min.Zanotowano jedną pauzę (2011ms)w bloku 2 stopniaMobitz 1 p.Wenckebacha.Ponadto zarejestrowano pobudzenia komorowe pojedyncze w bigeminii,trigeminii w parach.Proszę o odpowiedzi osób które się znają coś na tym i czy to coś poważnego gdyż wizytę u kardiologa mam dopiero w styczniu.Jak co to bede szukał jakiegoś prywatnie.Pozdrawiam

Widzę że nikt mi nie odpisuje czy aż tak zle ze mną dodam więcej do opisu. -Podczas badania zarejestrowano 102747 qrsów Ponadto wykryto -4 pojedynczych pobudzeń przedwczesnych -0 nadkomorowych częstoskurczy -5 tachykardii -3 bradykadiii -0 rytmów niemiarowych -1 przerw -1 migotań przedsionków -0 bloków Wenckebacha 10398 pobudzeń komorowych -3145 pojedynczych przedwczesnych pobudzeń -0 częstoskurczy komorowych -0 czynnych rytmów komorowych -0 liczba pobudzeń gromadnych -854 bigeminii -387 trigeminii -57 par -0 pobudzeń własnych 0 eventów Proszę o odpowiedz czy to coś powaznego bo ja sam nic z tego nie wiem,wizytę u kardiologa mam w styczniu ale nie wiem czy wytrzymam do tego czasu bo się już zadręczam.Rodzinny powiedział że to coś z mięsniem sercowym zażywam Preductal mr magnezi powiedział ze powinno minąć.A czy może to mieć związek z przebytą boreliozą bo wczesniej czułem się dobrze a po boreliozie ciągle byłem słaby i miałem zawroty głowy.