Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Pogorszenie wzroku, wyczuwalny puls, problemy żołądkowe.

Gość Wojtek222

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Mam 24 lata. Od zawsze byłem wysportowanym i zdrowym chłopakiem. Nie mam nadwagi ani nałogów. Od pewnego czasu zmagam się z dziwnymi objawami, których nie potrafi zdiagnozować żaden lekarz. Chciałbym prosić o pomoc w znalezieniu przyczyny moich problemów. Jakies 3 lata temu zdiagnozowano u mnie zespol jelita drazliwego. Od wtedy częstotliwość moich wyproznien zwiekszyla sie od 3-6 razy. Czulem tez przelewanie w zoladku, czeste wzdecia. Moje ogolne samopoczucie jednak nie pogorszyło się. Oprocz czestszych wizyt w ubikacji i lekkich biegunek, nie odczuwalem zadnych dolegliwosci. Okolo pol roku temu podczas treningow na silowni zaczalem odczuwac bolesne skurcze zoladka. Przeradzaly się one w silny bol, a nastepnie wodnista biegunke. Po biegunce przychodzilo oslabienie. Objawy jednak mijały w ciagu jednego dnia. Sytuacja powtorzyla się okolo 4 razy w przeciagu miesiaca, az do kolejnego pogorszenia. 0 Po raz kolejny zaczalem odczuwac skurcze zoladka trwajace okolo pol dnia. Dalej pojawila się wodnista biegunka. Calosc ogolnie przypominala objawy grypy zoladkowej, z tym ze bez wymiotow. Pozniej przyszlo oslabienie, ktore mimo uplywu czasu niestety nie przeszlo. Przez kolejne dni biegunka nie byla juz tak ostra, jednak zaczalem miec uczucie ogolnego rozbica, dreszcze, uczucie na przemian zimna i goraca, oraz co najbardziej mnie zdziwilo - pogorszenie wzroku ! Dreszcze wiecej nie pojawily się, jednak inne objawy zostaly i nie daja mi normalnie żyć. Są to: - Pogorszenie ostrosci wzroku, męty przed oczami, blyski wokol swiatel, zwlaszcza w nocy. - Uczucie wzdęcia zoladka, jakbym nosil caly czas balona w zoladku - uczucie silnego pulsu w glowie i brzuchu. Nie jest on przyspieszony. Po prostu mocno odczuwalny. - Ogolne oslabienie organizmu, brak checi i sil do czegokolwiek. Rozdraznienie, problemy z koncentracja, zly humor. - W dalszym ciagu biegunki, raz z wiekszym nasileniem a raz mniejszym. Stolec sluzowy, bardzo klejacy i wpol rozwodniony. Robilem okolo 5 badan krwi. W pierwszym wyszly lekkie niedobory elektrolitow. W ostatnim bardzo dokladnym badaniu wyszedl jedynie spory niedobor immonoglobuliny A. Reszta wynikow idealna. - Badanie moczu - w normie - USG zoladka - w normie - gastroskopia - refluks zoladka (zdziwila mnie bardzo ta diagnoza, poniewaz nie mam zadnych objawow refluksu) - rutynowe badanie przez neurologa - w normie - Cukier, tsh, brak anemii - wszystko w normie Czekam na badanie kalu na pasozyty. Czy w jakikolwiek logiczny sposób można polaczyc zaburzenia wzroku, oraz zoladka ? Skad u mnie ten odczuwalny puls i straszne oslabienie ? Wszystkie te zaburzenia pojawily sie u mnie doslownie w ciagu tygodnia, niszczac przy okazji moje checi do zycia. Z tego tez powodu lacze je ze soba w jedna calosc. Poki co jestem daleki od diagnozowania wszelkiego rodzaju nerwicy oraz zaburzen psychicznych. Bardzo proszę o pomoc.

Kał na pasożyty dobrze zbada ć trzykrotnie w odstępach 8-10 dni, bo czasem się zdarza,że w jednej próbce akurat pasożytów albo ich jaj nie ma.Bardzo polecam ci też jedzenie kminku z majerankiem.MIałam podobne objawy z jelitem grubym i też mam błyski w jednym oku i te męty widoczne.Błyski widoczne wtedy gdy jest ciemno. Ale jestem stara i okulista mówi ,że to z wiekiem związane. Przy diagnozowaniu wzroku lekarz zrobił mi USG oka, bo mówił,że to może byc odłączenie ciała szklistego i stąd te objawy,ale USG wyszło OK. Z kminkiem i majerankiem zrób Tak: jednakową ilość wagową tych dwóch przypraw 1:1----należy zmielić na proszek najlepiej w młynku ręcznym do kawy.Potem wymieszać i trzymać w zakręcanym słoiku.Codziennie należy używać do 2 łyżeczek.Najlepiej brać 4x dziennie po pół łyżeczki rozmieszane w jednej trzeciej szkl. letniej wody przegotowanej..Uwaga! nIe jeść proszku łyżeczką, bo łatwo się zakrztusić! kminek z majerankiem działają na ścianki jelit rozkurczowo i przeciwzapalnie. Pić tez kłącze tataraku ,kupić w sklepie zielarskim.Pół łyżeczki rozdrobnionych kłączy zalać niecio ponad 1 szkl. wrzątku,przykryć na 30 min., pić 3 razy po jednej trzeciej szkl. przecedzone i letnie. Jest to bardzo skuteczne we wszelkich dolegliwościach jelitowych.Mnie bardzo pomogło.Piłam przez 2 tygodnie tylko. Myślę,że powinieneś jeszcze zrobic dokładniejsze bad. tarczycy.Nie tylko tsh.Pozdr.

Witam, mam podobny problemy aktualnie, Zaczęło się bólami brzucha wzdęciami oraz niedoczynności tarczycy, teraz doszły zaburzenia wzroku oraz szumy w uszach, mam wrażenie że wszystkie to jest związane z żołądkiem. Co byla przyczyną w twoim przypadku?

Gość Klaudia.20

Witam mam 20 lat i podobne problemy do tego dochodzi zgaga omdlenia niskie ciśnienie wymioty ostatni raz miałam dwa tygodnie temu raz dziennie po jedzeniu do tego dziwne uczucie pulsowania w okolicy mostka troszkę między obojczykami nie mam pojęcia co to może być.