Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Palpitacje serca i lęk po utracie bliskiej osoby

Gość Mateusz

Rekomendowane odpowiedzi

Mam maly problem zmarl mi kuzyn w wieku 23 lat 2 tygodnie temu dostal zawalu serca po zmieszaniu silnych lekow przeciw bolowych i antybiotykow z alkocholem... i od tego czasu mam klopoty ze sercema mam 22 lata bynajmniej tak mi sie wydaje poprostu raz na jakis czas dostaje takic atakow szybkiego i mocnego bicia serca az mi sie robi slabo z nerwow mierze cisnienie od pewnego czasu utrzymuje sie 140-70 ...145-70 ..... to jest podwyzszone bylem u lekarza zrobilem EKG i badania krwi i moczu wszystko jest wporzadku zarzywam sobie potas od paru dni i znow mialem taki atak dzisiaj ...co zrobic czy to grozne ? pomozcie mi bo oszaleje moze to tylko przez strach przed tym wyszstkim moze to tylko w mojej glowie ale dlaczego mam wysokie cisnienie krwi raczej nigdy nie mialem z tym problemow pomozcie prosze
MAteusz, ciśnienie to ty masz dobre, tym się nie martw, te napady przyśpieszonej pracy serca to może być częstoskurcz (poczytaj na forum). Stwierdzić to możesz robiąc badanie holtera 24h, może coś wyjdzie w ciągu całej doby. JAk dalej masz takie dolegliwości to idź do lekarza i opowiedz o tym, ewentualnie zapytaj o leki przeciwzakrzepowe np aspirynka (ale sam nic nie kombinuj). Z potasem nie przesadzaj bo w nadmiarze jest niebezpieczny, możesz łykać np magne b6 rozluźnia mięśnie i uspokaja psychikę. Głowa do góry i na holter.
dzieki za odpowiedz tylko jest maly problem co do tego badania ja mieszkam w angli bylem na dwa tygodnie i jedyne co zrobilem to badanie krwi moczu i ekg na reszte nie zdazylem... a na po przeczytaniu wielu watkow na tutejszym forum ze objawy mam najbardziej podobno do nerwicy serca czy cos takiego ...w lutym bede w domku to zrobie reszte badan dzieki ejszcze raz