Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bradykardia, pobudzenia komorowe zastępcze, okresowy blok

Gość serduszkooooooo

Rekomendowane odpowiedzi

Gość serduszkooooooo

Dzień dobry, Odebrałam przed chwilą wynik holtera, zapis trwał 7 dni. Zostałam skierowana na takie badanie z uwagi na wynik EKG (blok lewej odnosi pęczka Hisa). Czy mogę prosić o interpretację wyniku? Do lekarza oczywiście z wynikiem pójdę, ale dopiero w przyszłym tygodniu. W czasie badania rejestrowano rytm zatokowy o częstości :średniej 74/ min,minimalnej 41/ min,maksymalnej 186/ min.Zmienna morfologia załamka P.Okresowo blok przedsionkowo - komorowy I stopnia - PQ do 280 ms.Bradykardia w godzinach nocnych i porannych do 32/ min.Bez nadkomorowych zaburzeń rytmu.Pobudzenia komorowe:2726 ( w tym bardzo liczne pobudzenia zastępcze ):w tym pojedyncze okresowo układające się w bigeminie,183 pary,59 trójek, 201 epizodów rytmu komorowego,najdłuższy składał się z 37 pobudzeń,min częstość 37/ min,1 częstoskurcz składający się z 5 pobudzeń o częstości 139/ min.Max 41/ min 05:19 d6.Max 526/ h 05:00 d6.Okresowo zwraca uwagę tachykardia zatokowa. Z góry bardzo dziękuję :)