Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Migotanie przedsionków jak i gdzie leczyć

Gość deni

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 27 lat i miałem pierwszy atak migotania, teraz mam pojedyncze migotania. Szukam dobrego lekarza zajmującego się leczeniem migotania przedsionków. Termin do centrum chorób serca mam dopiero w marcu, nie chcę tyle czekać, szukam kogoś prywatnie, możecie kogoś polecić? Obszar to cały kraj, jestem z południa.

Młody jesteś skąd wiesz, że miałeś migotanie? Jak to odczuwałeś i co Ci było? Podobno tego nawet można nie zauważyć, popije się alkoholi, elektrolity zaburzy i serce może źle pracować, ale zastanawia mnie skąd wiesz, że to migotanie i jak odróżniasz pojedyncze od nie wiem jakiegoś dłuższego? Może mylisz skurcze dodatkowe etc. A w ogóle po co Cię wysyłają do centrum? Lekarz Cię kieruje?

DENI Podobnie jak ty pierwsze migotanie miałem w wieku 28 lat teraz mam 45. Na przełomie tych lat miałem kilka razy migotanie na początku umiarawiałem się sam. Czyli sam zaskoczyłem na rytm zatokowy. Później już farmakologicznie. Głowna przyczyna u mnie to problem z elektrolitami nie ukrywam że po alkoholu.Mam też dodatkowe skurcze komorowe.Ale do rzeczy na razie spokojnie może to tylko incydent i więcej się nie powtórzy. Zrób wszystkie badania: krew, ECHO,załóż holter na trzy dni i idź do kardiologa u siebie. Jak by coś było nie tak czego oczywiscie nie życzę to spróbuj w najlepszych ośrodkach w kraju. Ja jestem z warszawy i leczę się w Aninie. Tu obok szpitala jest klinika KARDIOSYSTEM znajdziesz w internecie przyjmują tam sami specjalności elektrofizjolodzy którzy pracują w IK. Pozdr. Artur

Gość zapomnialemnicka

Deni piszesz o pojedynczych migotaniach, ale skąd masz pewność, ze to migotanie może masz, ale jakieś dodatkowe skurcze, a nie migotanie. A Ty kolego 45 lat dużo masz tych skurczy komorowych? Co Holter Ci zanotował? A piszesz, że masz problem z elektrolitami to co lubiałeś popić?