Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Badania serca, Kraków, ale nie tylko.

Gość kot89

Rekomendowane odpowiedzi

Część wszystkim, Dwukrotnie podczas badań zawodowych polecono mi, abym bardziej przyjrzał się sercu. W drugim przypadku, bodajże pielęgniarka robiąca ekg stwierdziła, że albo to stres albo mam arytmię. Przestraszyłem się bo arytmię miał mój ojciec (teraz ma rozrusznik), ale lekarka rodzinna do której poszedłem wyjaśniać sprawę, po zrobieniu mi 4 ekg, stwierdziła, że jest ok, choć jeśli mam mieć 100% pewności to powinienem zrobi Holter i echo. Od czasu do czasu czuję kucia lub mocniejsze bicie, dyskomfort w klatce puersiowej, tetno spoczynkowe jakie mam to około 55-65 (mam 27 lat). Chciałabym udać się prywatnie do dobrego kardiologa, który wysłuchałby mnie, zrobił badania i stwierdził co jest (lub mam nadzieję czego nie ma). Zależy mi wyjątkowo na dobrym specjaliście gdyż wykonuję zawód przy którym od zdrowego serca zależy moje być albo nie być. Gdyby okazało się, że są jakieś poważniejsze komplikacje straciłby pracę i jedyny zawód jaki mam, dlatego jest to dla mnie największy priorytet, gdzie cena nie gra roli. Mieszkam w Krakowie (i najchętniej zbadam siē tutaj), ale możecie polecać ośrodki i doktorów z innych miast w promieniu 300 km (Warszawa, Katowice itp). Dojadę, jeśli bēdzie ktoś godny zaufania. Liczę na Waszą pomoc. Będę niezmiernie wdzięczny.