Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica mnie wykańcza

Sandraa90

Rekomendowane odpowiedzi

Z nerwica zmagania się od 9 lat - mogę zapomnieć o pracy,życiu prywatnym, związku Są dobre i gorsze dni ale od tygodnia moje leki i objawy nie ustępują na krok, do tego doszła depresja Nie mogę nic zjeść,zawroty głowy , dretwienie kończyn, omdlenia, każda minuta w łóżku jest męczarnia a poza nim jeszcze gorzej .. nie mam już siły Czy miał ktoś podobne dni ?

Witam. ..wiem jak się czujesz.Ja od 5 lat borykać się z.tą chorobą. Zaczęło się po przeżyciu traumatycznych zdarzeń od klucia serca.Sor badania i tydzień później pogotowie. Jeszcze nieświadoma choroby zaczęłam leczyć wszystkie dolegliwości i był tu kardiolog, neurolog, reumatolog. ..ale nie pomyślałam że to nerwica. Dostałam lek hydroxyzinę na noc. Ale strach mój ma wielkie oczy. Mierze ciśnienie kilkanaście razy dziennie. Jak jest.dobre wychodzę z domu a jak zawyżone mierze aż spadnie. ...pracuję i przebywam często na zwolnieniach. Potrafię nie iść do pracy jak mnie pokolenia w klatce piersiowej. ...jestem zmęczona. Moźe Ktoś ma radę na uleczenie. .... pozdrawiam

Znam to dobrze. Kilkanaście objawów, duszności, zawroty głowy, odretwienie, derealizacja.... duzo i długo by pisać. Mi pomogła terapia no i leki, chociaż do końca jeszcze nie ozdrowialam. To dlugi proces, taka zmiana swoich przekonań i podejścia do życia , bo z tego nerwica wynikla, przynajmniej u mnie. Też odwiedziłam licznych lekarzy, pogotowie, brałam leki. Wiem, to ciężka przypadłość ale lepiej się nie poddawać. Tu sobie czasem o tym pisze: totylkonerwica.blogspot.com

Witam ja również borykam się z takim problemem niestety ;-( To jest czasami nie do wytrzymania zważając, że wszyscy zdrowi dookoła myślą że to wymyślone objawy. Czasami tak źle się czuję, że nie mam siły na nic a jak już pójdę do pracy czasami mam ochotę szybko z niej wyjść bo nie mogę wytrzymać. Biorę Propranololol wzf 10 i Elice 10 mg i na początku było fantastycznie czułam się jak skowronek nie licząc, że przytyłam na Elicei 15kg starałam się cieszyć że żyje, pracuje i chodzę jak człowiek teraz znowu jest gorzej niskie ciśnienie, złe samopoczucie i wiele innych i zastanawiam się ile mam jeszcze się męczyć żeby znów móc normalnie żyć?