Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dziwne zachowanie serce , drętwienie kończyn , wysoki puls.

Gość Kqly

Rekomendowane odpowiedzi

Witam od dłuższego czasu zmagam się z niewyjaśnioną jak dotąd chorobą. Jednym z jej objawów jest dziwne zachowanie serca tj. Kilka razy dziennie nagle zwalnia następuje ucisk w klatce i nagle 2-3 mocne uderzenia które czuć aż w gardle. Drętwieją mi kończyny , siedzę na łóżku i nagle zaczyna mi drętwieć cała noga od kolana w dół. Puls też jest dosyć dziwny na ogół jest w porządku ok.70. Kilka razy dziennie w spoczynku bez żadnego wcześniejszego wysiłku skacze mi do 100-110 bez powodu. Do tego występują kłucia w różnych miejscach klatki piersiowej, a to pod pachą przy sercu , za mostkiem , na plecach pomiedzy łopatkami i ok. 3-4cm pod łopatkami również na środku(tutaj jednak ból nasila się przy mocnym wdechu) Zawsze miałem problem z zimnymi stopami i dłońmi, teraz doszły zimne poty tych okolic , występują sporadycznie no ale jednak są i to w dość nietypowych sytuacjach np. podczas normalnego spaceru. Stan podgorączkowy utrzymuje się już 2 miesiąc , zawsze miałem ok. 36.3/4 teraz jest to 37.3/4. Powiększyły mi się węzły chłonne na szyi , obojczykach, pod pachami , za uchem. Na USG wyszło że są odczynowe/zapalne. Morfologia wskazuje jednak brak zapalenia tj. OB 1 CRP 0.2 Miałem wykonywane EKG - zapis w granicach normy.

A płuca? tomografia może? MOże po grypie czy zaopaleniu oskrzeli pozostały w płucach jakieś pozapalne zmiany/?Może to trzeba sprawdzić? A kręgosłup piersiowy ok?Często bóle mostka,pod łopatkami mogą być od skoliozy w kręgosłupie, od zmian kostnych [np. osteoporoza] i wtedy przy oddychaniu i dużym wdechu mogą boleć plecy.Może to warto sprawdzić?Zbadać poziom wapnia, fosforu itd....i inne badania odnośnie gęstości kości i stanu stawów w kręgosłupie, dysków itd...

KQLY piszesz (Stan podgorączkowy utrzymuje się już 2 miesiąc , zawsze miałem ok. 36.3/4 teraz jest to 37.3/4. Powiększyły mi się węzły chłonne na szyi , obojczykach, pod pachami , za uchem. Na USG wyszło że są odczynowe/zapalne.) Koniecznie zmień lekarza , idż z tymi wynikami do innego lekarza internisty , nigdy nie bagatelizuje się powiększonych węzłów chłonnych i do tego stan podgorączkowy .

Witam Byłem z tymi węzłami nawet u onkologa. Stwierdził że onkologicznie jest wszystko w porządku, a te węzły to coś innego. Dostałem skierowanie do poradni chorób zakaźnych- zobaczymy. Lekarza już zmieniłem, byłem raz dał skierowanie na krew i kazał przyjść po weekendzie. Okazało się że wziął urlop i będzie 5.10.2016. Kleszcza nie pamiętam, ale dużo jeździłem na rowerze po lesie do tego na działce w czerwcu strasznie coś mnie pogryzło na plecach. I w sumie od wtedy się wszystko zaczęło. Do tego mam kota który nie był odrobaczany już z rok, często chodziłem na basen i w lato chłodziłem się wentylatorem po którym mogły chodzić szczury ( leżał w piwnicy niby w reklamówce ale wiadomo jak to jest) Byłem u innego lekarza dostałem wymaz z nosogardzieli i P/ciała glista ludzka IgG(1,3,2) Wynik: UJEMNY miano p/ciał Glista ludzka w 2.35 W środę wybieram się do lekarza zobaczymy co powie.